mobile-version-icon1 rss-icon facebook-icon tweet-icon google-icon
  • Tag Yourself
    Tag Yourself

    Отбележете себе си или свой приятел в специалната ни концертна Facebook галерия

2019
November
23
2019
November
23
2019
November
28
2019
November
29
2019
December
07
2019
December
07
2019
December
09
2019
December
19
2019
December
23
2019
December
27

Репортаж от концерта на DEICIDE - 29.05.2010

Трудно ми бе да си събера мислите след такъв адски weekend. За 2 дни успяхме да станем свидетели на 2 велики събития. Видяхме групи, за които не сме си и помислили, че може би някога ще зърнем и ще чуем на живо.Първят ден от адския weekend започна с дет метъл титаните Deicide.

С настъпването на вечерта, пред портите на Blue Box се събираха все повече и повече хора. Без закъснение, вратите на залата бяха отворени за феновете.

IMG_5617_deicide

IMG_5671_deicide

Може би по-топлото и хубаво време бе една от причините поради, която за първата подгряваща група HATEBOMB, нямаше особно много хора. Софиянците се справиха блестящо изсвириха бруталния си сет и предостъпиха сцената на следващата подгряваща банда. Бургазлиите от NECROMANCER бяха посрещнати също изключително горещо от родните фенове. В залата вече имаше доста повече хора и даже се заформяше леко пого на някои от песните. След около 30 минутен сет групата отстъпи сцената на последната за тази вечер подгряваща група. ENTHRALLMENT взривиха атмосферата и разгряха достатъчно публиката за ветераните от DEICIDE.

IMG_5765_deicide

След кратка пауза, малко след 21:30 на сцената най-накрая застана легендарния Glen Benton. Групата откри своя сет с „Deicide” и „Dead By Dawn”  от едноименния албум от далечната 1990 година. Разбира се на събралите се метъл маниаци не им трябваше много време и запретнали ръкави се гмуркаха във вече образувалото се пого. Трябва да спомена, че погото почти не стихваше през целият концерт. Без излишни приказки Benton и компания дадоха начало на следващите няколко песни от сета си: „Scars Of The Crucifix” „Once Upon The Cross”, и „When Satan Rules His World”., като последните две песни са от един от най-добрите албуми на групата. Привидно доволен от полудялата публика Glen, я поздрави и продължи нататък с безкомпромисното си изпълнение. Отново без излишни словоизлияние групата заби следващите си парчета „They Are The Children Of The Underworld”, „Serpents Of The Light”, „Desecration” и „Blame It On God”. Докато 4-рката вилнееше на сцената, долу пред сцената наставаше истинска „война”. Публиката се раздаваше двойно на групата. Имаше и опити за стейдж дайвинг, но охраната бързо осуетяваше тези намерения.

IMG_5952_deicide

Звукът бе доста добър и всички успяхме да се насладим на „адските” рифове от китарите на бившият „канибал” Jack Owen и новичкия Kevin Quirion. Последният имахме възможността да гледаме миналата година с Order of Ennead. Той бе и най-усмихнатият от групата и не пропускаше възможността да се усмихне между паузите на песните.

IMG_5838_deicide

Както споменах по-горе, много излишни приказки нямаше. Концертът бе като удърна доза, премина почти на един дъх. Докато се усетим и death mеtal машните бяха почти към края на сета си. Последваха „Kill The Christian”, „Sacrificial Suicide” и „Homage For Satan”, които потушиха страстите, но само за малко. След мощно скандиране на сцената отново се завърнаха героите на вечерта. Усмихнати до уши, доволни от посрещането и готови да довзривят “Blue Box” . „Oblivious To Evil” и „Lunatic Of God's Creation” сложиха и край на този див, и взривоопасен концерт. Скандиранията на публиката не стихнаха още 10 минути след края на концерта, но за съжаление Deicide така и не се появиха за втори бис.

Това бе и краят на едва първия ден от „адския” weekend.  Всички се готвеха за това, което ги чакаше на 30 май, а именно „Venom и Mayhem”. А Most Of Evil за пореден път доказаха професионалзъма си и окончателно се наложиха като промотърската агенция на екстремните концерти.

Автор: Гергана Попова