mobile-version-icon1 rss-icon facebook-icon tweet-icon google-icon
  • Tag Yourself
    Tag Yourself

    Отбележете себе си или свой приятел в специалната ни концертна Facebook галерия

2019
October
18
2019
October
20
2019
October
20
2019
October
27
2019
October
31
2019
November
01
2019
November
02
2019
November
03
2019
November
07
2019
November
08

Репортаж от концерта на D.R.I. - 15.03.2011

D.R.I. разрушиха София

Празненствата по случай петгодишнината на радио „Тангра Мега Рок" започнаха повече от успешно с първия концерт на култовата американска олд скуул траш-кросоувър банда D.R.I.. Към шест и половина пред клуба имаше около сто фена, докато други сто бяха окупирали близък магазин и старателно изпиваха количеството бира, което имаше в него.

dri_tangra_sf_2011_17

Настроението беше отлично, Harald се разкарваше сред феновете и учтиво раздаваше автографи и се снимаше с тях. Към седем и полована хората започнаха да влизат и да запълват клуба. Като стана осем на сцената излезнаха Brothers in Blood в ролята на подгряващата българска банда. Изпълниха десетина парчета за около 40 минути. Всички се приеха много добре, Шута се раздаде на максимум както обикновено, още в началото се заформиха първите „погота", „мош-питове" и „съркъл-питове".

dri_tangra_sf_2011_bib03
Неусетно дойде време Brothers in Blood да привършат сета си. По време на почивката клубът се донапълни и започна да става все по-задушно. DRI си настроиха звука за около половин час и след това излезнаха с класиката Beneath the Wheel.

Това което последва не може да се опише. Определено едно от най-масовите погота за тази година, най-масовия крауд сърфинг, при който гардовете този път не правиха проблеми, и най-масовият съркъл пит.

Въобще всичко беше изкъртващо. Публиката се размазваше, D.R.I. останаха приятно изненадани от начина по които българските фенове ги приемат. Звукът беше перфектен до десетата песен, когато гръмна усилвател и около 20 минути Спайк си оправяше техниката. През това време другите от групата си полафиха с феновете и получиха мартеници за подарък.

dri_tangra_sf_2011_04

След това мелето започна отново. Групата наистина изсвири около 30 парчета, както беше обещала. Свириха около 2 часа, след което дойде и задължителния бис. След него публиката продължи да дере гърла и да крещи, но явно американците бяха твърде преуморени от концерта и от турнето затова "любезно" Харалд ни каза довиждане засега. До следващия им концерт, който както те казаха има вероятност да е до края на тази година.

dri_tangra_sf_2011_16

Автор: Теодор Дмитров
Снимки: Радио Тангра