mobile-version-icon1 rss-icon facebook-icon tweet-icon google-icon
  • Tag Yourself
    Tag Yourself

    Отбележете себе си или свой приятел в специалната ни концертна Facebook галерия

2019
November
23
2019
November
23
2019
November
28
2019
November
29
2019
December
07
2019
December
07
2019
December
09
2019
December
19
2019
December
23
2019
December
27

Репортаж от концерта на EXUMER, SAVAGE GRACE, OMEGA, CLAYMORE

Това е един от концертите, които смятах че никога, ама никога не би се случил. По точно, никога не съм очаквала тези групи да стъпят в нашата родна татковина. Уви! За мое огромно щастие грешах жестоко. Случилото се на 1 aприл бе  като машина на времето.

Някъде около 19.00 пред новата зала “Open Stage”, почнаха да се навъртат чичковци и батковци, които все едно са дошли от средата на 80-те години. Както му се вика: цялата атмосфера си беше „олд скуул” , дългокосите металяги, с дънковите елечета, осеяни с нашивки на групи, облечени в тесни дънки (ластици). Тази гледка определно успя да ме потопи в атмосферата на 80-те.

Концертът започна без закъснение и първи на сцената излязоха момчетата от Claymore. Може би мястото им не бе много точно за тази проява, но въпреки всичко се справиха отлично и успяха да поразгреят обстанвката.

Следващата група OMEGA предизвика лека гордост в много трашарски сърца, заради българското участие в нея.Честно казано се изненадах, че въпреки 2-те си демота българската публика знаеше и пееше песните им. OMEGA изпълниха предимно песни от предстоящия си албум и буквално взривиха обстановката. Навсякъде хвърчаха коси, хора, обувки и дрехи.

Атмосферата за малко успя да се поуспокои, до към 21.30, когато на сцената се появиха и SAVAGE GRACE. Chris се появи в обичайното си сценично облелко: с кърпа на главата и бяла риза. Гласът му беше в страхотна форма, въпреки че предната вечер изкара доста тежко бифор парти. Първата песен за вечерта бе "Bound to Be Free", на която звука не бе много отчетлив, но след нея нещата се оправиха.След нея последваха In To The Fire , Betrayer и After The Fall. Залата вече се беше понапълнила и от всякъде летяха значки, коси, и най-вече хора. Сформираното пого, не беше мащабно, но пък беше брутално. Групата наблюдаваше с голямо удоволствие ентусиазма на българските фенове, които се раздаваха до краен предел. Класики като We Came, We Saw, We Conquered, „Master of Disguise” и брилянтните кавъри на "Burn", и "Exciter”, просто накараха публиката да експлоадира. Във въздуха освен представители на мъжкия пол се понесоха и няколко девойки.

Малко след 21.30 най-накрая EXUMER се качиха на сцената. Още от първата до последната секунда групата даде абсолютно всичко от себе си. Не бяха много хора посетили този концерт, но мамка му това бе един от най-добрите концерти. За съжаление, няма думи които биха били толкова точни за да опишат атомосферата, която цареше. Долу в погото бе истинско меле, вече нямаше нещо което да не хвърчи. Насвякъде около мен се вееха коси и пеехме с пълни гърла.

Групата изсвириха и две нови парчета „Devil Chaser" и "Waking the Fire”, които се приеха с лекота от феновете. EXUMER изпълниха песни като „Winds of Death”, „Journey to oblivion”, „Fallen Saint” , „Sorrows of The Judgment”.Представте си колко, много се е израдвала групата, за да се стигне до там, че MemVon Stein не издържа и скочи в публиката, а те го понесоха от единия до другия край на залата.Отново полетяха мъже, жени, момчета и момичета на ляво и дясно.Наистина много трудно ми е да опиша обстановката, която цареше на този концерт.

По време на „Possessed by fire” сцената бе атакувана от 15-тина фенове, които скачаха, пееха, куфееха заедно с групата. Това все повече нажежаваше обастановката. За съжаление след „Possessed by fire” последва и последната песен за вечерта.

„Destructive Solution” сложи, и края на вечерта.

Определено тези, които не присъстваха на концерта изпуснаха безкрайно много. Защото концерти от този тип, носят различен и определено нахъсващ заряд. Е да не бяхме 5000, но викахме, куфяхме и определено се държахме като толкова народ. Този концерт бе малко тип : Дори и да не си фен, трябва да присъстваш.
Искрени благодарности към „Арт БГ”, че ....... успяха за малко да върнат времето назад.

Снимки от концертът можете да разгледате тук

Автор: Гергана Попова