mobile-version-icon1 rss-icon facebook-icon tweet-icon google-icon
  • Tag Yourself
    Tag Yourself

    Отбележете себе си или свой приятел в специалната ни концертна Facebook галерия

2019
November
14
2019
November
14
2019
November
16
2019
November
17
2019
November
17
2019
November
23
2019
November
23
2019
November
28
2019
November
29
2019
December
07

Репортаж от концерта на VITAL REMAINS , ORDER OF ENNEAD и TRIBULATION

Бих започнал репортажът си с думите,...”Vital Remains са една отдавна чакана екстремна death група... ” , но се оказа че българската публика не обръща вече толкова внимание на групи, които не са с лесно запомнящи се заглавия и не правят милиони от албумите си.
Едва около 200 човека събра столичният клуб "Blue Box" за да посрещнат първото пришествие на американците от Vital Remains. В тази зала съм бил доста пъти и не успях да проумея какъв е проблема и защо не пускат хората, а само аз и купчина познати сме вътре. Оказа се, че всъщност това сме всички. Без значение от скромната публика малко след 21:40 на сцената се качиха първият съпорт за вечерта , а именно шведите от Tribulation. За около 40 минути те спретнаха доста стегнат сет от почти всички парчета от дебютният си албум “The Horror”. Както обикновенно звукът в залата беше много приличен, но не и хората в нея. Tribulation звучаха наистина доста професионално, но за съжаление много от хората ги изпуснаха, защото или още пиеха бира пред залата и във фоайето, или още изобщо не бяха дошли.

След ненужно дълг саунд чек на сцената стъпиха и тайфата на  Kevin Quirion и Steve Asheim (Ex- Deicide) подвизаващи се под името Order of Ennead. Американците откриха сета си с "Seeking the Prophets" от дебютния им едноимеменен албум. За около един час те успяха да изпълнят целият албум и един „кавър” на Deicide  - "Homage for Satan", както и едно загадъчно парче, което ще бъде включено в предстоящия албум на бандата. Като цяло двете групи успяха да подгреят малкото събрали се феновете подобаващо и предоставиха на закъснелите достатъчно време, че залата да не изглежда чак толкова смешно празна. Малко преди 24.00 часа на сцената прозвуча интрото от последният албум на Vital Remains - "Icons Of Evil" . Най-забавното беше, че преди това случайно попаднах в съблекалнята на момчетата и имахме време да разменим по няколко реплики. Те не бяха абсолютно сигурни дали са идвали в България и друг път. Аз отричах, а те отправяха замислен поглед към тавана и казаваха .. „..Х-м-м-м незнам..” Въпреки това всички бяхме на едно мнение, че съблекалнята изглежда потресаващо. Момчетата бяха настанени в някакво складово помещение и изпонасядали на стари ученически столове, и чинове  а около тях бяха струпани какви ли не боклуци от стари телевизори до кашони с паркет, и арматури.

Все пак настроението им беше на ниво дори след като знаеха колко човека има в залата.
Самият Tony Lazaro сподели: „ ..Не ме интересува дали в залата има 10 човека и дали съблекалнята ни смърди на пикня , важното е че на теб ще ти хареса и си тук ..” Хвала.

Да се върнем сега на интрото и концертът. Vital Remains бяха вече на сцената и буквално цепиха мрака. От последната творба на американците успяхме да чуем парчета като "Where Is Your God Now", "Icons Of Evil", "Scorned", "Born To Rape The World", "Hammer Down the Nails", също така и по стари парчета като" Let the Killing Begin", "Dechristianize, "Savior To None", "Failiure For All", "Devoured Elysium". Определено след всички тези песни публиката беше разгорещена до краен предел и дори се забелязаваха тук –там  импровизирани stagedive-ове, които разбира се завършваха с контузии. Групата остнаха адски доволни от скромната, но сплотена публика. Като край за сет листа и за концерта те бяха оставили "Infidel". Касапницата беше пълна  и резултатът на лице, 200 души успяхме да изразходваме излишната енергия, и да разпуснем с 3 уникални чуждестранни банди. Благодарност на ART BG, без чиято организация това не би било възможно. Вероятно малко от вас знаят, че концерта беше на косъм от пропадане заради дублиращи се събития в същата зала
(нещо което се случи и с концерта на PAIN миналия месец). АRT BG обаче успяха да съчетаят всичко, така че феновете да могат да гледат и двете събития с общ билет, както и да улеснят предвижването им до фестивала в Ловеч, който е на другия ден и може би беше и причината някои хора да пропуснат концерта. Лично аз се радвам че бях там.  


Автор: Dragontear