mobile-version-icon1 rss-icon facebook-icon tweet-icon google-icon
  • Tag Yourself
    Tag Yourself

    Отбележете себе си или свой приятел в специалната ни концертна Facebook галерия

2019
November
23
2019
November
23
2019
November
28
2019
November
29
2019
December
07
2019
December
07
2019
December
09
2019
December
19
2019
December
23
2019
December
27

Репортаж от концерта на Marillion

Еднаприказна нощ с виртуозите Marillion

Marillion е една от най-първите групи, който чух през живота си. Но въпреки това те се запечатаха в съзнанието ме като една от институциите на прогресив рока. Доста време се чудих кога ли ще ги видя на живо, дори и без легендата Фиш. И това стана на 13.06.2009-дата, на която се проведе един от най-хубавите концерти, на които съм бил.

 

Пристигнах пред залата около 30 минути преди началния час на шоуто. И какво да видя? Изненада… Малко хора, ама много малко хора, СРАМНО малко хора. Беше Събота-една от най- важните предпоставки за пълна зала, но… явно това нямаше значение. Влезнах вътре веднага. В залата имаше около 500 човека. За щастие до началото на концерта се събраха (невероятно, но факт) около 3000 човека. Въпреки че нямаше подгряващи групи концертът започна в 20:30.
Шоуто започна с вълшебната Splintering Heart. Невероятно! Един по един всички музиканти излезнаха на сцената.  Първи си появи Стив Хогарт, изпълняващ танц, който сякаш не беше от тази вселена. Последваха The Uninvited Guest и Between You And Me. Тези две песни разбиха опасенията ми, както и тези на цялата зала, че без Фиш групата няма да се пердстави много добре. Последваха парчета от новия албум. След това дойде ред на може би най-известната им песен-Kayleigh. Публиката просто полудя. Еуфорията завладя залата, докато всеки пееше текста.
Следващите няколко песни сякаш ме пренесоха в друга вселена. Убийствено шоу. Дойде време и за първия бис. Старата, но легендарна Easter и The Space. Хогарт не спря да се движи. През целия концерт скачаше, танцуваше, свиреше на различни инструменти… На последния бис (Whatever is Wrong with You и Happiness is the Road) дори и се покачи на колоните. Страхотен шоумен.
Така за съжаление за доста малко време Marillion изнесоха един невероятен и блестящ концерт. Страхотно шоу, добър сетлист, себераздаване, добър звук, прекрасна публика (както сподели и групата след шоуто). Всичко това допринесе за чудесната атмосфера и се отпечата като прекрасен спомен в съзнанието на тези 3000 човека. Тези, които не дойдоха могат само да съжаляват. А тези, които дойдоха могат да чакат това невероятно неземно нещо наречено Marillion да ни посети отново.

 

Автор: Теодор Димитров