mobile-version-icon1 rss-icon facebook-icon tweet-icon google-icon
  • Tag Yourself
    Tag Yourself

    Отбележете себе си или свой приятел в специалната ни концертна Facebook галерия

2019
October
27
2019
October
31
2019
November
01
2019
November
02
2019
November
03
2019
November
07
2019
November
08
2019
November
09
2019
November
14
2019
November
14

engl_version

Така, ето ни. Моля представи се!

Аз съм Адар от OMEGA и тази вечер сме тук в София за да ви поднесем малко зъл Рок енд рол

Зъл Рок енд Рол? Така ли определяте вашия стил?

 

Да!Ако си чул старите неща на Venom от първите 4 албума. Е, те са Рок енд рол със сатаниски влияния и текстове на песните. И ни харесваме точно тази първа вълна на блек метъла и групи като старите Celtic Frost, Venom, Sarcofago и други такива. Ето затова ние сме един вид „олд скуул” блек метъл.

И така, за първи път ли посещавате България?

Не, всъщност аз съм от  България . Роден съм в Пловдив, но живея в Гърция от 8 години. Много съм щастлив, че съм в моята държава за да свиря моята музика. Надявам се хората да я харесат

Моят въпрос беше дали това е първото посещение на групата в България?

Да, за групата е първо. Всъщност това е едва 3-ят ни концерт като група.

Наистина? Значи сте много млада група. Кога е сформирана Omega?

Групата е основана през 2006 година, преди 4 години, но претърпяхме много промени  състава. Предишният ни бас китарист напусна групата по лични причини. По тази причина не сме имали много концерти. Съсредоточихме вниманието си към музиката.

Ако не греша имате едно демо, нали?

Не, имаме 2 демота и едно промо. До няколко седмици ще излезе и дебютният ни албум.

Може ли да ни кажеш нещо за албума.

 

Заглавието му е „Second Coming Second Crucifixion.” Стилът е смесица между Venom, Hellhammer и всички блек-траш групи, които спадат към първата вълна на блек метъла.

Сега сте съпорт на две велики групи Savage Grace и Exumer. Какво очаквате от шоуто тази вечер и от българската публика?

Ами не очаквам нищо. Искам просто хората да харесат нашата музика и да прекараме една страхотна вечер. Това е най-важното нещо за мен, защото ако хората харесват нашата музика, ние ще бъде щастливи.

Сигурен съм, че ще прекарате страхотно. А и между другото хората ще имат втори шанс да ви видят, защото ще бъдете съпорт на концерта на Venom на 30 май. Може ли да се каже, че ще се сбъдне една от твоите мечти?

Рабира се, това е моя мечта от 14 годишен. Все още не мога да повярвам, наистина съм много нервен и се надявам всичко да мине добре.

Колко специално е това за теб?

Нямам думи да го опиша човече. Това е сън.

Супер.  С теб Вчера имахме възможноста да се запознаем на едно страхотно бифор парти.

Да, беше страхотно.

Предполагам имаш някаква представа за феновете и повечето от тях ще са тази вечер тук. За това предполагам, че имаш някакви очаквания за концерта.

Да, разбира се. Хубавото нещо в България, е че няма много фенове, но за сметка на това са истински. Нещата ще се променят през годините. Срещам много истински фенове, които подкрепят правилните банди и правилния звук, защото звукът е най-важното нещо. Ако слушаш  някой метъл албум с „пластмасов” изчистен дигитален звук ще е тъпо. Добрият метъл албум е запис със стар и мръсен саунд.

Една от другите групи, които ще свирят преди вас са от българската група Claymore. Чували ли сте ги и знаете ли какво свирят?

Ами..да чухме няколко тяхни песни в Myspace-а им. Ами не са за мен. Не ме разбирайте погрешно, не искам да казвам нищо лошо за момчетата, но просто това не е моя стил.

И?

 

Няма значение.

Добре. Предполагам, че имаш наблюдение върху гръцката метъл сцена. Какво е мнението ти за групите, които свирят в Гърция?

В Гърция има няколко групи, но наистина много добри. Групи като Ravencult, Coprovomit Whichcurse и Winterdemons. Знаеш Winterdemons също са от Солун, те са ми много добри приятели и аз ги подкрепям. Те наистина разбират от хубава музика. Те свирят стари песни на Immortal и ме разбират , когато им кажа “Lay down your soul to the gods rock `n' roll”.

Колко песни ще изсвирите тази вечер и те от предстоящия ви албум ли ще са?

Ще изсвирим 9 песни или 8. Не помня.Хахахаха. Повечето от тях са от албума ни. Няма да свирим песни от демотата. По скоро ще е малко като презентация на нашата нова работа.

Мерси и успех тази вечер. Ще се видим скоро.

Благодаря за интервюто.