mobile-version-icon1 rss-icon facebook-icon tweet-icon google-icon
  • Tag Yourself
    Tag Yourself

    Отбележете себе си или свой приятел в специалната ни концертна Facebook галерия

2019
November
14
2019
November
14
2019
November
16
2019
November
17
2019
November
17
2019
November
23
2019
November
23
2019
November
28
2019
November
29
2019
December
07

Репортаж от концерта на Sepultura – 06.02.2009

Още като се разбра, че през Февруари ще има 3-дневен траш-метъл маратон всички знаехме, че ще падат глави … и то много. Гореспоменатото мероприятие започна на 6 – Петък с гостуването на бразилските легенди Sepultura. Около осем часа вратите на Blue Box се отвориха и всички желаещи да присъстват на откриването на тържествата по случай третия рожден ден на Радио Тангра Мега Рок напълниха клубчето.
Първи на сцената излязоха добре познатите ни българи Urban Grey. Забиха приличен енергичен тридесет минутен сет, като определено раздвижиха публиката.

След тях се появиха The Sorrow – австрийците, които придружават Sepultura на цялото им турне. Мелодичния им метълкор ми направи добро впечатление. Въпреки че, доста ги оприличават на Killswitch Engage, The Sorrow са си и доста различни. Имат доста здрави парчета, а тези които представиха от новия си албум (Origin of the Storm) звучаха доста добре. След 50-минутно куфеене и Crowd Surf на басиста мога да кажа, че тези момчета имат бъдеще.

Следва кратка пауза, след която стана време за хедлайнърите. Много хора смятат, че Sepultura не съществуват след като братята Кавалера напуснаха един след друг, но тази вечер групата опроверга абсолютно всички нападки.

Светлината угасна и групата излезе на сцената. Започнаха с Alex I/ Moloko. Клубът се разтресе. Тотална еуфория. И това беше само началото. След няколко песни от новия албум бразилците почнаха със старите класики – Troops of Doom, Mass Hypnosis, Inner Self. Refuse/Resist, Territory и Arise, на които нямаше здрав човек в залата от зверския мош пит … но това не беше края. Последва брутален бис със зверско соло на барабани (отначало), Enough Said, Conform и завърши с Roots Bloody Roots.

Като цяло мога да отбележа, че звукът не беше на най-високо ниво, но пък това се компенсира с много добро сценично поведение на групата,  която по всичко личеше, че остана доста доволна, прекрасна публика, и брутален мош пит. Sepultura поставиха прекрасно начало на турнето си (както каза и самия Кисер във филма за него), прекрасно начало на тридневния траш-метъл маратон и прекрасно начало на продължилите няколко месеца тържества по случай Рождения ден на Тангра Мега Рок. Оставаме с надеждата догодина пак да видим легендите на траш метъла, предвождани от гиганта Дерик и мотора на групата - Кисер
 
Автор: Теодор Димитров