След невероятният старт на Kavarna Rock Fest, всички тръпнеха в очакване на втората вечер, обаче никой и не подозираше колко яко щеше да премине тя. Тази вечер на сцената на Kavarna Rock Fest се качиха SYLOSIS, TIAMAT, MOONSPELL и OPETH.

Първи на сцената стъпиха момчетата от SYLOSIS, оказа се че и те имат доста сериозна подкрепа от българските фенове. Момчетата събраха доста солидно количество хора, които пееха всичките им песни. Макар, че са доста млада група и зад гърба си имат едва 2 албума, англичаните седяха с много самочувствие и увереност на сцената. Не знам дали ми се стори, но като че ли бяха малко резервирани към публиката. Sylosis блафодариха на ффеновете си в официалната си Facebook страница със следните думи:

„Great show at Kavarna Rock Festival today! Thanks to all our fans and the new people that checked us out."

KRFDAY2_IMG_00 070

Не след дълго сцената вече беше приготвена за появата на втората група за деня, TIAMAT. Най-накрая дълбокия и плътен глас на Johan Edlund изпълни, както моят слух така и на всички останали фенове. Изпълнението на TIAMAT бе повече от невероятно. Чухме „Fireflower", „Whatever That Hurts", „Brighter Than The Sun". Всички пощуряваха песен след песен, но никой не знаеше каква изненада са ни подготвили шведите. След краят на „Cold Seed", групата си взе довиждане с пощурялата публика, която заслужено получи два невероятни биса - „The Sleeping Beauty" и „Gaia".

fernando_stage

Но това не бяха просто два обикновенни биса! „The Sleeping Beauty" предизвика истински фурор сред българската публика, защото заедно с шведите на сцената се качиха Fernando Ribeiro, Matt Korr и Miguel Gaspar. Докато Fernando Ribeiro и Matt Korr пееха редом до Johan, Miguel блъскаше по барабаните заедно с Lars Skold. По време на „Gaia" отново на сцената се качи член на Moonspell. Накрая в момент на възторг Johan направи една снимка на феновете, която може да видите на официалната им страница на бандата в Facebook. Под нея може да се прочете следното

„Thank you so much Bulgaria! You rule!!!"

KRFDAY2_IMG_00 242

Участието на MOONSPELL бе повече от мистично. Fernando Ribeiro с респектиращия си вид впиваше поглед в надигащото се пълнолуние. Публиката за пореден път показа защо е най-добрата в света. MOONSPELL гостуваха за втори път, а всичко бе като за първи път. „Scorpion Flower" разпали страстите, а Ribeiro подканяше българските фенове да дават всичко от себе си, и да повторят онова пламенно посрещане в София. Pedro Paixao постоянно вършееше между китарата си и клавирите. „Wolfshade", „Vampiria", химна „Alma Mater" караха феновете да беснеят като върколаци под надигащата се пълна луна. Португалците наблюдаваха от сцената приказката, която се случваше долу. „Are you tired"? се обръщаше Ribeiro към публиката, тя от своя страна отговаряше отрицателно и и го доказваше. „Mephisto" и „Full Moon Madness" бяха чудесен завършех за вчерата. Хиляди вдигнати ръце към небето и хиляди гласове пригласящи „Full Moon", те пренасят на друга планета, в друго измерение на някоя друга Вселена. Всички бяха доволни, групата си взе своето довиждане и остъпи сцената на шведите от OPETH.

KRFDAY2_IMG_00 341

Шоуто на OPETH премина изцяло под професионализма и музикалната класа. Самите те останаха очаровани от публиката, Mikael Akerfeldt даже каза: „Why the fuck we haven't be here before? We Love it here!". „The Grand Conjuration" , „Face Of Melinda" , „The Drapery Falls" са мъничка част от сетлиста, който Opeth ни поднесоха. „In My Time Of Need" бе по много интересен начин представена. Mikael разказа как навремето е свалял мадами с баладите на Scorpions, но сега когато има група е решил да направи своя балада, с която да свалят мадами. Вокалистът се заигра с публиката, карайки ги да куфеят без музика, след което каза, че очаква да правят същото в следващите 15-тина минутки и последва последната песен за вчерта „Deliverance". Деветте песни от сетлиста бяха малко, но пък донесоха много музикална наслада на присъстващите. Групата демонстрира своя професионализъм, музикални уменя и показаха, че има и други също толкова добри музикални богове.

KRFDAY2_IMG_00 883

Репортаж: Гергана Попова
Снимки: Никола Петрас

 Вижте още:

Концертна галерия KAVARNA ROCK FEST (16.07.2011)