Много трудно може да се опише един концерт на RIVERSIDE, защото лесно можем да ви разкажем кои песни са изсвирили поляците. За да усетите цялата атмосфера обаче трядва да сте там, когато те ги свирят. RIVERSIDE не са просто група, те са явление в музиката. Те са една непредвидима природна стихия, колкото загадачна, толкова и прекрасна.

Миналата седмица поляците ни гостуваха за трети път и отново събраха едни от най-верните си фенове. RIVERSIDE сега имат и нова творба зад гърба си: „Shrine of New Generation Slaves", и бе логично да се концентрират върху нея.

Момчетата бяха изсипали тонове oзвучителна и осветителна техника в столичния Sofia Live Club. Което веднага оказа влияние, защото те звучаха просто магично. Всеки един тон и всяка една нота достигаха до всяко кътче на клуба.

Концертът започна точно 10 минути след обявенич час, но това не можем да отчетем като закъснение. Няколко дни преди концерта разбрахме, че няма да има и съпорт група, а поляците ще свирят цели 2 часа. Това от една страна е добре като се има предвид какво ни представиха момчетата. Всяко друго изпълнение преди тях със сигурност би бледняло или доскучало на феновете. Все едно да отидеш на ресторант с прекрасна френска вечеря, но да те накарат преди това да пробваш индиййска кухня.

Както предположих успяхме да чуем почти целия „Shrine of New Generation Slaves". От него прозвичаха парчета като: „New Generation Slave", „The Depth of Self-Delusion", „We Got Used to Us", „Celebrity Touch" и както Мариуш посочи: най-дългосвирещото парче в дискографията на групата „Escalator Shrine".

Разбира се не останахме и без класики. Магията на REIVERSIDE ни върна назад във времето с парчета като „02 Panic Room", „Egoist Hedonist", „Left Out" и „Living in the Past".

Преди да се усетим и 2 часа са хвръкнали неусетно. Сякаш се събудихме от сън, в който имаме , че сме прекарали часове, години, а е бил само няколко часа. Магията прекъсна, но ни остави невероятно заредени и все пак жадни за още. Това са RIVERSIDE.

Репортаж и снимки: Никола Петрас

 

Вижте още:

Концертна галерия RIVERSIDE