Седем години! Изминаха цели Седем години, от както радио Тангра се върна, в името на качествената музика. Седем години с музика и предавания, предназначени за истинските фенове. Седем години лишени от пристрастие и изпълнени с откровение в името на истинската музика.

Как е най-подходящия начин да се отпразнува един рожден ден на радио? – С концерт, разбира се. KULTUR SHOCK ни гостуват за 6 път, но е показателно, че винаги ще страхотно. Това по всяка вероятност се дължи на горещите балкански ритми, с които ни омагьосват.

Концертът започна към 20:30 с подгряващата група МЛЪК!, която доста прятно успя да подгрее публиката с качествн пънк. Момчетата изпълниха парчета като: „Усмивка", „Мързи ме", „Балканозавър", „Роб до гроб", „Не желая да съм супа" и др.

Забраната за тютюнопушене в клуба се спазваше стриктно и кратката почивка след сета на Млък! беше използвана от феновете, както се подразбира. В тази пауза сцената набързо беше подготвена за специалните гости на вечерта - KULTUR SHOCK.

Малко преди техния сет да започне, клубът започна бавно да се претъпква. Вероятно много хора чакаха именно това или пък работният понеделник просто ги е забавил. Можем да кажем, че MIXTAPE 5 вече беше абсолютно пълен, а хората продължаваха да влизат.

Концертът нямаше как да започне без Васил Върбанов да обяви за какво точно сме се събрали. Г-н Върбанов почете паметта и на един вечен приятел на Tangra Mega Rock - Пеци Гюзелев. „С един артист трябва да се сбогуваме с аплодисменти, а не с минута мълчание". Това бяха точните думи на Васил Върбанов, които съм сигурен, че разчувстваха всеки присъстващ.

Минути след това на сцената стъпиха и така чаканите KULTUR SHOCK. Моментално балканските ритми запалиха Mixtape 5 и публиката стана една огромна вибрираща маса. Ясно е защо българската публика усеща KULTUR SHOCK толкова близки. Те ни влиаят по най-качествения начин като ни запалват кръвта с музика, която чувстваме близка.

Взривяващото начало на концерта беше отбелязано с парчето "Zumbul". Последва „ Stop The Disco" от последната тава на диваците "Tales Of Granpa" . Gino Yevdjevich неколкократно ни напомни за новия албум, който феновето можеха да намерят на щанда с мърча. Разбира се, чухме и задължителни парчета като "God is Busy", "High-Low", "Tuttti-Frutti", "Horse Thief", "Saraevo" и задължителната "Mastika". Сцената на MIXTAPE 5 се оказа доста тясна за Gino и приятелите му, които не спираха да вилнеят. Не само сцената, но самият клуб се оказа недостатъчен. Когато KULTUR SHOCK свиреха дори баровете не работиха, защото барманите бяха стъпили по столовете и се „сцепваха" от кеф.

Още помня колко разглобен се чувствах на другата сутрин. Не беше достатъчно да обяснявам, че съм бил на концерт, но всички ме разбраха, като им обясних, че съм бил на страхотен рожден ден.

Репортаж и снимки: Никола Петрас

 

Вижте още:

Концертна галерия KULTUR SHOCK