В наши дни стана модерно едва ли не, да се обличаш „метълски“, да слушаш метъл музика, но грам да не вдяваш всъщност за какво иде реч. Стана модерно и да свириш метъл, но в рамките на това да правиш САМО бизнес и да изкарваш пари от тая музика , а не защото това е твоят начин на живот, защото това е в кръвта ти! Или, както обичаме да казваме, ние българите, да го чувстваш до мозъка на костите си! Истинският метъл фен е такъв до смърт и това не е само фаза, която отминава с появата на деца и семейство! Има и такива, които са фенове само в „работно време“, а в свободното си – могат да си носят цветните дрешки, пайетки, щампи с животински шарки от някой модерен мол, но никога няма и грам да разберат същината на тази музика! ТОВА НЕ Е ШИБАНА МОДА, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ! Може да сме едно „малко“ общество, но сме истински и обединени. Ето защо снощи нямаше случайни хора. Всички, които бяхме там, знаехме защо сме там! И да, ето така се купонясва!

И нека бъде български траш!
Ако искате качествен български траш, то момчетата от TERRAVORE ще ви го осигурят! Със сигурност са една от нашите най-обещаващите траш формации. Ако все още не сте ги гледали на живо, обърнете им внимание! Българската сцена се е засилила изключително много през последните години и тези момчета заслужават локален съпорт. А защо не и в световен мащаб!

Те се качиха на сцената точно 2 минути преди обявеното време, откриха вечерта с Lethal Vaccine. За феновете на “Star Wars” – Starkiller! Последваха песни от последното EP на групата – „Hollow Points“ и „Death From Above“.
Чухме и песен от предстоящия им албум – „Poltergeist”. TERRAVORE завършиха отреденото им време с „We Came To Destroy“ и „The Chicxulub Impactor“. Макар, че публиката скандираше за още, варненци се сбогуваха и преотстъпиха сцената на хедлайнъра на вечерта!

И нека бъде траш!
Трябваха точно 5 секунди, Music Jam от тихо, уютно местенце, да се превърне в кипяща „лава“ от хора. Точно 5 секунди, в които TESTAMENT стъпиха на сцената и нестихващото пого се заформи от единия край до другия. Точно 5 секунди ни трябваха да разберем, че тази вечер няма нито да се скучае, нито да е статична. Съвсем ударно започнаха с „Brotherhood of the Snake“, „The Pale King“, „More Than Meets the Eye“. И преди дори да можем да си отдъхнем, Chuck Billy обявява, че „The Gathering“ прави 20 години и ще последват песни от него. „D.N.R. (Do Not Resuscitate)”, „Down for Life”, „Eyes of Wrath” и „Legions of the Dead“.

Тук някъде Chuck дръпна малка реч на темата, какво е (метъл) общество и как трябва да се подкрепяме, с което мисля че всички сме съгласни.
И някъде точно по-средата на концерта си мислиш, еха, каква публика. Всичко ври и кипи, неспирно пого, което се разраства с всяка изминала песен. Хем феновете са останали без дъх, ама как да спреш? Аз нали съм по-старичка, ей тук отстрани ще си седя и ще си куфея самостоятелно.

Точно отново 5 секунди по-късно започва „Into the Pit“ и мамка му и „старост“, я в погото. На траш концерт сме, не на опера! И неусетно вече бях част от „лавата“ хора и хвърчащи крайници. Последваха „Electric Crown“ , „Disciples of the Watch“ и „Practice What You Preach“. За жалост, както всичко хубаво и на това му се виждаше края, оставаха само 2 песни. „The New Order“ и „The Formation of Damnation“ ни изпратиха към вкъщи. Едва ли някой е останал недоволен от концерта и зверското представяне на Testament!! И докато чакаме следващата им визита... Нека Бъде Траш!

Автор: Гергана Попова
Снимки: Никола Петрас

 

Вижте още:

Концертна галерия TESTAMENT