20.07.2023 г. - дата, която завинаги остава в концертната история на България. Possessed е една от най-ярките звезди в дет метъл небосклона, емблема, която вече 40 години все още ни откъртва главите.

За съжаление поради повреда на тур-буса, групата пристигна доста късно в София. Това отложи отварянето на вратите за по-късен час, който нямаше как да бъде изяснен предварително, Малко след 21:30 вратите на клуба вече бяха отворени и стана ясно че, подгряващите Vapor, Stoic Suffering и Matt Miller няма да се качат на сцената.

Possessed стартираха участието си около след 22 ч и ударно влязоха с интрото на “Revelations of Oblivion”. С началото на “No More Room in Hell”, бързо стана ясно че техническите проблеми преследват групата. Микрофонът на Jeff беше в неизправност.и дори и по време на “Damned”, вокалите все едно са доловими само за кучета. След смяна на микрофона, нещата се нареждат в правилната насока.Касапницата  на Possessed протече по следния начин: 

No More Room in Hell
Beyond the Gates
Pentagram
Tribulation
The Word
Storm in My Mind
Shadowcult
My Belief
Graven
The Exorcist
Demon
Fallen Angel
Death Metal
Burning in Hell

Въпреки дългото чакане и проблемът със звука, феновете се разбесняха. Хвърчаха коси, батъл вестове и най-вече пот. Нямаше човек, който да не се раздаде със сърце и душа. В крайна сметка българската публика се доказа като жадна за положителни емоции и е готова да пренебрегне неприятностите, за да се забавлява максимално. Адмирации и за организаторите от BGTSC, които положиха геройски усилия да спасят този концерт!

След концерта всеки желаещ имаше възможност да се види отблизо с всеки един член на групата, което за много хора беше сбъдната мечта. 

Стискаме палци да ги видим в близко бъдеще отново, без препятствия. Stay Possessed! 

Автор: Илияна Дичева
Снимки: Никола Петрас

 

Пълна галерия от събитието: