На 11.05 в столичния клуб "Joy station" посрещнахме сръбската Прогресив турбо-фолк метъл група Pero Defformero. Съпорт от българска страна бяха небезизвестните Обратен Ефект.

Точно в 20:00 часа, при вече пълен клуб, Обратен Ефект се качиха на сцената.  Бандата имаше тригодишна пауза , но от началото на тази година се завърна с пълна сила,за което допринася и ново попълнение – младият китарист Мартин Събков. Той е познат на публиката от групата Roadwire , както и с участието си в "Гласът на България".

Шоуто започна с добре познатата Направо ще и бия шута, продължи  Плис,плис, морски бриз, любимите За Марчето и Кольо пияндето, позабравената, но много актуална Поне да ви го кажа, Фейсбук хейтър, Чоки, Винаги съм много пиян, Карагьоз, Павле ми пие, която беше интересен дует между Мартин Събков и основният вокал на групата – Николай Попов и ни показа вокалните възможности на новото попълнение. Като за „десерт” се насладихме на Полет и Моля Ви, мадам, които са любими на публиката.

Участието на Обратен Ефект подгря публиката подобаващо. След кратка пауза , в 21:30 часа, на сцената се качиха Pero Defformero, които започнаха ударно с Dosli smo do kraja puta, след която се прибраха. След бурно скандиране от публиката,  се върнаха отново и продължиха с Bambus šumi... U hramu ljubavi и Ferrari. Вокалът на групата Горан Бишевац отбеляза, че не са се виждали с българската публика от 5 години, и че се радва на срещата. Шоуто продължи с песента Silvana, последвана от Uradimo 69 – парче от излезлият през 2023 г. албум Muzika za ljude bez prijatelja (Mузика за хора без приятели). Последва Odlazis, след която се случи и нещо, без което нямаше как да се разминем , а именно публикта да подари рози на Горан Бишевац. Той каза, че българската роза е нещо, което трябва да се цени. Продължиха ударно с Extra, Disko, Bez tebe,  Braća rokeri и разбира се любимите Sedmica na lotu и Gastarbajter.

Култова за вечерта беше и репликата на Горан "Thank you ten thousand people, maybe more" (Благодаря ви десет хиляди души, може би повече ), която чухме за поред път и групата се оттеггли от сцената.

Видимо доволните и заредени с положитлна емоция почитатели скандираха "Pero, Pero..." и след няколко минути,  те се върнаха на сцената. Бисът включваше Zalim draga ispalo je sranje, Volim te, Kauboj iz Bosne и Gotičarka. Завършиха с благодарности към публиката с думите "Благодарим ви София от сърце, обичаме ви, бъдете здрави!"

В 23:20 ч. концертът приключи. Имаше мърч и на двете групи, от който много хора се възпозлваха. Тръгнах си от шоуто с приятна емоция и заредена с енергия. Тези две групи събрани в една вечер бяха очаквано добра комбинация. Надявам се следващата ни среща със сърбите да не отнеме 5 години.

Автор: Ваня Костова
Снимки: Илияна Чоевска

Пълна галерия от събитието можете да разгледате тук: