Свирили ли сте в България преди?

Не, това турне е първият път, в който ще свирим в чужбина. София ще бъде първата ни чужда дестинация. И затова смятаме, че ще бъде специално шоу.

Какви са очакванията ви за шоуто?

Опитваме се да нямаме очаквания. Ние вярваме, че всяко място е уникален опит, надяваме се добър.

kalpa 4

Какво мислиш за гръцката сцена?

Ъндърграунд сцената в Гърция е наистина добра в момента. Има постоянно циркулиране на качествени записи за слушане и банди за гледане. Всеки уикенд трябва да вземеш решение на кой концерт да отидеш и повечето от тях са страхотни, и е трудно. В Атина нещата седят така, със сигурност. С една дума - нещата се случват.

Имате ли влияния от гръцката култура в музиката си?

Не вярваме, че живеем в уникална културна среда. Според нас, култура в съвременните общества споделя много прилики. Всичко, което знаем за нашата култура като гърци сме го научили от източници, които са достъпни за повечето. Ние със сигурност не сме като древните гърци. Единственото е шансът да се родим тук. Възприемаме се като хора на света и имаме влияния от всичко, което се случва в живота ни.

kalpa 1

Какво следва в бъдеще?

Ние вярваме, че нещата трябва да останат по-опростени и не планираме много. След турнето, ще продължим с още нов материал за третия ни албум и ще продължаваме да правим, толкова повече концерти, колкото можем.

Нещо, което искаш да кажеш на феновете?

Подкрепяйте родните си банди, те наистина се нуждаят от това.

През април тази година, издадохте албума “Dissociation”. Какво беше вдъхновението ви за мего?

Повчето неща идват от живота, наистина. В Гърция беше трескава година - не в добрия смисъл, така че намерихме начин да избягаме в музиката си.

Dissociation by Kalpa

Доволни ли сте от реакциите на феновете?

Ние сме щастлвии, докато хората идващи на концертите ни изглеждат щастливи. Не можем да искаме поввче.

В профила ви във фейсбук пише, че бандата е против “всякакви форми на насилие от един човек срещу друг”. Това ли е най-важно за вас?

Това със сигурност е нашето мото, но не ни разбирайте погршно. Това е светът, в който искаме да живеем, но понякога трябяа да предприемеш някои действия.

Имате турне с Minerva Superduty. Какви са очакванията ви?

И двете банди имаме целта с това турне, музиката ни да достигн, до колкото може повече хора. Ако успеем с това, ще бъде хубаво.

Ето къде можете да намерите полвече за KALPA

Facebook: https://www.facebook.com/kalpatheband/
Bandcamp: kalpaband.bandcamp.com
YouTube: www.youtube.com/channel/UCjZlPFojbNhGzO_V18VgolQ

Автор: Никола Петрас