chronosphere-interviewЗдравей Спирос, как си? Готвите ли се за концерта си в София?

Здравей Нико, добре съм! Както ти каза има по-малко от седмица до концерта и сме готови. Прердпоръчвам ви и вие да направите същотото.

Не за пръв път сте съпорт на Rotting Christ. Били сте съпорт и на други групи като Suicidal Angels и Evile. Какво е усещането да свириш с такива групи?

Голямо преживяване е! Прекарахме си страхотно на сцената и в бекстейджа. Разбира се горди сме, че сме били рамо до рамо с тях. Стараем се да дадем всичко от себе си на сцената , за да покажем че го заслужваме.

Най-горещата новиина се , е че CHRONOSPHERE ще са съпорт на Sodom в солун на 25 април! Как успяхте?

Беше конкурс и всъщност нашите фенове напривиха това възможно! Много благодарим, че ни предоставиха тази възможност. Също така ще сме съпорт и на Tankard (през декември), има и още концерти, които ще обявим вбъдеще!

Защо кръстихте групата CHRONOSPHERE и как ви хрумна това име? Повече приляга на прогресив-пауър метъл група.

Бяха трудни времена за групата, започвайки отначало (2012). Очевидно с ново име. Всъщност, не мога да си спомня как ни хрумна. Някой просто го предложи, прозвуча много яко и това беше! Мислим, че CHRONOSPHERE е като символ за хаос. Този, от който хората се страхуват! Нашата музика звучи атмосферично и агресивно, така че идеално може да опише това, което можете да чуете в нашите песни!

Вие имате един издаден албум и един, който в момента подготвяте. Можеш ли да ни разкажеш за него ? Кога можем да го очакваме?

Всичко ще бъде оповестено на нашата страница във Facebook съвсем скоро. Всичко, което трябва да направите е да се присъедините и да чакате.

Имате нов клип "Bruatal Decay". Кой засне клипа и как феновете го приемат?

Bob Katsionis (Firewind, Outloud etc.) засне видеото. Какъв човек! Той е толкова страхотен и имаме невероятни спомени от този ден. Беше абсолютно удоволствие да се запознаем с него и да работим заедно! Ами, ако можем да кажем, че гледанията и лайковете представят общвественото мнение, то феновете наистина харесват видеото и чакат излизането на новия албум. Можем да ги уверим, че целият албум ще е добър колкото "Bruatal Decay".

Оld school траш сцената се завръща. Феновете предпочитат да го наричат "New wave of thrash metal". Има все повече и повече банди, които се обръщат към този стил сега, но малцина от тях са успешни. Има ли някаква формула, която да достави тази old school траш без copy/pastе от вече съществуващите титани като Slayer, Testament, Kreator и т.н.?

Да, формулата е трябва да бъдеш с отворено съзнание! Ако свириш като Kreator, ще звучи като Kreator (неуспешно), така че никой няма да ти обърне внимание. Хората искат да чуят нещо свежо и различно от 80-тарските неща. Трябва да създадеш свое собствено ID! Това е субективно, така че може да се преведе по много начини. Аз не твърдя, че това е най-успешният начин, но най-малкото е това, което ние се опитваме да направим!

Няма съмнение, че гръцката сцена е наистина силна и имайки предвид, че сме съседни държави, ние все още нямаме такива банди като вашите. Защо мислиш, че е така?

Да, има много велики метъл групи в Гърция. Предполагам, че това е въпрос на постояннство. Ние тук обичаме този вид музика, вдъхновени сме от по-старите метъл банди, доказваме го като ходим на техните шоута и ние искаме да създадем нещо подобно. Толкова е просто ... Виждайки как някои банди успяха да станат известни в световен мащаб, беше като вдъхновение за нас!

Запознат ли си с някоя от българските подгряващи групи, които ще са съпорт на Rotting Christ в София?

Не още, но се надявам, стига да са готини и да пият бира

Какво могат да очакват феновете от вас на концерта ви в София?

Енергично шоу! Пригответе се да куфеете като маняци!

Някакви последни думи към хората, които ще дойдат в събота да ви видят?

Думите са за отчаяни хора, делата са за металисти! Надяваме се, че ще се видим там..Наздраве!

CHRONOSPHERE LINKS

Facebook:https://www.facebook.com/ChronosphereGr

Reverbnation:http://www.reverbnation.com/chronospheregr

MySpace:http://www.myspace.com/chronospheregr

You Tube:https://www.youtube.com/user/ChronosphereGR

Автор: Никола Петрас

engl version