Любимата на всички ни рокгрупа „Ахат“ и вокалният титан Джо Лин Търнър (екс-Rainbow/Deep Purple) обединяват отново сили за съвместно турне – то ще обиколи най-големите градове на България в средата на септември. Продуцент на турнето е SME, а това ще бъде и първо представяне на живо у нас на последния студиен албум на Търнър, “Belly of the Beast”, излязъл през 2022 г.
„Стари приятели сме с Джо – разказва вокалистът Звезди Керемидчиев – и лесно се обединихме зад тази идея, тъй като не сме били на сцена заедно от 2018 г. и онова голямо шоу в НДК. Той има нов албум, нова визия, изобщо е силно мотивиран да сподели новата страница в своята дълга и славна кариера. А ние сме си мотивирани просто от принципа „шило в торба не стои“, ха-ха. Свири ни се, пее ни се, искаме да тресем глави заедно с феновете пред сцената. Независимо какви са цифрите в ЕГН-то. Работим и върху нови песни, но изненадите ще запазим за самите шоута. Гарантираме, че ще са нещо различно и готино!“
Определено сътрудничеството на популярните български рокаджии и певец от ранга на Джо Лин Търнър прави тура им едно от най-интересните събития в музикалния афиш на България тази есен.

Програмата на турнето, символично озаглавено ROCK&ROLL FOREVER, включва:
10 септември – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ДКС „Васил Левски“
11 септември – РУСЕ, „Арена Русе“
12 септември - ВАРНА, Летен театър
14 септември – БУРГАС, Летен театър
15 септември – Пловдив, Летен театър, парк „Бунарджика“
16 септември – София, Парк център „Юнак“

Билети за AХAT & JOE LYNN TURNER – ROCK & ROLL FOREVER TOUR могат да бъдат закупени в мрежата на Bilet.bg (вкл. магазини „На тъмно“ и касите на ФастПей) и онлайн на https://sme.bilet.bg/ и вече са в продажба на цени от:
- 50 лв. до 30.04.2023 г. вкл.
- 60 лв. от 01.05.2023 г. до деня на съответния концерт
- 70 лв. в деня на всеки концерт, като ще се продават и на място
- 80 лв. – VIP място в обособена зона с най-добра видимост и отделен вход на достъп
* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител.

ahat joe lynn turner bg tour