Зашеметяващата рок шайка от Австралия най-после в България!

Airbourne идват в София и това е горещото рок събитие на столицата! Тези супер сърцати и праволинейни рокери ще развихрят безкомпромисното си рок шоу на 17 юли 2023 г. в простора на „Арена София“, Столичен Колодрум, като спирка от европейското им турне.

Airbourne са рокендрол енергия в най-чиста форма! Създадени от братята Joel O'Keeffe (вокал и соло китара) и Ryan O'Keeffe (барабани) – болни фенове на сънародниците AC/DC  - днес те се една от най-атрактивните и ударни групи в света на класическия рок!

Имат издадени 5 албум и света отдавна им отдаде тоталното си признание -  през 2008-ма дебютният им албум Runnin' Wild печели наградата за дебют от Metal Hammer Golden Gods Awards. Следват Classic Rock Roll of Honour Awards на списание Classic Rock, Ultimate Rock Gods, награди на австралийската музикална индустрия и много други…

Но когато говорим за рокенрдол, а Airbourne са рокендрол - едно от най-големите признания са препълнените зали в цял свят и  възторга на най-големите рок фестивали в света. И разбира се велико участие на Lemmy Kilmister в главната роля във видеото към парчето им “Runnin' Wild”!

В стремежа си максимално да се доближат до суровата рок енергия на вдъхновителите си - големите групи от края на 70-те и 80-те, за записите на последният си албум (Boneshaker от 2019 г.) Airbourne се преместват в Нешвил за да работят с легендарния музикален продуцент, носител на шест награди „Грами“ - Дейв Коб. И сбъдват мечтата си да вкарат концертната си мега енергия в студио, като записват всичко на живо. В последствие, ще кажат че сякаш Коб е уловил мълния и я сложил в бутилка… Резултата е истинска рокендрол драма, миришеща на изгоряла гума, разлят бензин и нажежени до червено гуми! Няма балади, няма акустични китари, няма пиано! 10 песни които, показват че в този стил музика правилно си си свършил работата - яростни китари, удар в корема от бас и бараби, вокали изпълнени със стил и индивидуалност – онази специална музикална страст, когато живееш рокендрола на ръбата!

Това ни очаква в София – идват момчетата запазили суровата рок енергия, идват Airbourne, които са най-силни на живо!

17 юли 2023 г. в София ще дефилират мотори, ще е се лее бърбън и ще празнуваме вечният живот на рока, който истински обичаме!

Вратите се отварят в 18.00 часа.

Airbourne идват в състав:

Джоел О'Кийф – вокали и соло китара

Джарад Морис - китара

Джъстин Стрийт - бас

Райън О'Кийф – барабани

Билети:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/airbourne-sofiya-arena-kolodrum-serdika-borisova-gradina-609923/event.html

airborne-band.jpg