ATTAXIC е банда, която води началото си от 2015-а г. Създадена е в град Добрич от Николай Станев (барабани), Рейхан Якубов (китара) и Кристиян Кръстев (бас). Оригиналният състав е бил от петима членове, но през 2019-а г. се установява като квартет, с нови вокали и ритъм китара в лицето на Александър Веждаров (Самоков). Конкретният стил на групата трудно може да бъде определен. В него се преплитат жанрове като груув метъл и стоунър, с бавни и тежки рифове, и прогресивни смени в темпо и ритъм. Понастоящем всички живеят в София. През последните години групата е свирила на много фестивали на открито, както и много клубни участия в страната, като: Buzludja Open Air Fest, Extreme Summer Fest, Sea of Black Fest, Boro Fest, Trap Fest и т.н. През 2021- а г. печели конкурса MUSIC ELEVATOR с авторската си композиция „SUNBURST”. На 16-и декември 2022г. бандата издава дебютния албум – „Blackout Second”, който можете да чуете във всички музикални платформи.

ATTAXIC обещаха да се представят с напълно различен и неизпълняван досега сет за нашия концерт.

YAROTZ е френска хардкор/пънк/метъл група, създадена през 2018 г., първоначално под името The Third Eye. Взимат сегашното си име от руската (и българска) дума "ярост", като тази дума представя добре техния музикален стил - дълбоко чувство, което извира от единствения начин на изразяване, който познават: музиката.

Инициативата е на Fabien Zwernemann, китарист на Junon, група в която свири 15 години (4 албума, няколко турнета в Европа и Русия), в която се включва и неговия помощник от същата група Vincent Perdicaro, също басист и на One Way Mirror и Lyzanxia. Към групата се присъединява от 2020 г. и Enzo Laidi от консерватория по джаз.

YAROTZ се отличава със смесица от ярост и енергия, вдъхновени от хардкора и пънка, и мрачни мелодии от пост-метъла, за да получим мощен, брутален и мрачен звук, който извиква имена като Converge, Nails или Russian Circles. С текстовете си изразяват своите несъгласия с нашия свят и общество и изразяват гледната точка на групата за това.

През януари 2019 г. групата става известна с издаването на самостоятелно продуцирано демо от 3 песни, което получава много добър прием. Малко по-късно получават подкрепа и от Christian Andreu, китарист на GOJIRA. Последват много концерти из цяла Франция като съпорт на Birds In Row и Brutus. Тези различни дати им позволяват да бъдат забелязани на френската сцена, особено благодарение на техния много комуникативен сценичен ангажимент.

През пролетта на 2020 г. групата трябваше да тръгне на турне във Франция и Швейцария и трябваше да участва на първите си фестивали, но за съжаление пандемията спря всичко това. Тогава те посвещават цялата си енергия в подготовката на първия албум. Съставен от 9 песни, този албум е записан и миксиран в началото на 2021 г. от Cyrille Gachet (Year Of No Light, Fange и др.) и мастериран от Alan Douches (Mastodon, Converge, Dillinger Escape Plan и др.). Можем също да намерим и участие на Christian Andreu от Gojira в песента "Childish Anger". Озаглавен е  "Erinyes". Два сингъла бяха представени и като видео от Eloi Casellas за популяризиране на албума – “Vergogna” и “Impunity”.

От 2022 г. групата се завръща на сцената и участва на фестивали като Hellfest, Betizfest и много концерти във Франция, Испания и Швейцария, организирани от агенция DeadPig и Terrain Vagues Records. Подгряват и за различни известни групи, като Gatecreeper и Nostromo.

През ноември излезе новото им видео “Childish Anger” с участието на Christian Andreu, в коeто групата осъжда насилието над деца и жени.

Сега YAROTZ се готвят да запишат втория си албум през есента на 2023 г. с Joe Duplantier (GOJIRA) в Silverchord Studio (NY, USA) и се подготвят за турне в Европа за да популяризират музиката си.

Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 15 лв.

Концертът ще е на 28-ми април в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8). Очаквайте повече информация и следете събитието във Фейсбук тук: https://www.facebook.com/events/537368288376433

YAROTZ-poster-sofia.jpg