Пауър метъл концерт с една датска и една родна групи в София

Концертът ще се състои на 7-ми август в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8). Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена от 15 лв.

Seven Thorns е датска пауър метъл група, създадена през 1998 г. Групата претърпява многобройни промени в състава си до издаването на дебютния си албум “Return to the Past” през 2010 г. Въпреки че са малко закъснели на пауър метъл сцената, звученето на Seven Thorns се опира в голяма степен на "старата школа на пауър метъла", посочвайки влиянието на групи като Gamma Ray, Helloween и Stratovarius. Първият сингъл на групата “Artificial Night” е записан и издаден в началото на 2005 г. и е номиниран за датска награда за метъл. След издаването на дебютния албум “Return to the Past” през 2010 г. чрез Nightmare Records, Seven Thorns подписват договор за промоция с немската агенция Rock N Growl. Договорът води до множество ревюта от най-висока класа в списания и електронни издания от цял свят, както и до радиопредавания в Европа, Съединените щати и Япония. Seven Thorns тръгват на първото си европейско турне заедно с Circle II Circle, като изнасят множество концерти и фестивали. През годините са споделяли сцената с групи като Lillian Axe, Anvil, Jørn Lande, Raven и Gun Barrel.

видео: https://www.youtube.com/watch?v=tGlLF98fk0U&ab_channel=SevenThorns

Inner Strive е софийска метъл група, основана през 2020 г., в чиято музика се преплитат елементи от симфоник, пауър и прогресив метъл, както и влияния от добре познатия хард рок. Музикантите шеговито наричат стила на бандата “sophisticated noble metal”.


В момента съставът работи върху записи на дебютния си албум, предшествани от очаквания в най-скоро време сингъл “End of Illusions“.
линк към събитието: https://www.facebook.com/events/430664366246061

seven-thorns-poster-small.png