Получихме следното съобщение:

Perfect Storm Events и Old Skulls отново обединяват усилия за едно тематично събитие в началото на летния сезон - когато първичните ни желания и нужди се пробуждат и започват да си настояват за своето. Да обобщим основното:

 Дет метълът ще бъде осигурен от три брутални банди от Балканския регион, които ще ударят на просторната сцена - мощна звукова вълна се очаква под Надлеза!

 Преобладаващо “хищническата” кухня с очарователни скара и дреболии е познат специалитет на “Черепите” и ще бъде на ваше разположение по време на цялото събитие, че и след него.

 Малцът е под формата на богат асортимент студено пиво и квалитетни уискита - но разбира се, за ценителите в менюто присъстват и множество други дестилати.

𝑳𝑰𝑵𝑬-𝑼𝑷:

𝐈𝐙𝐊𝐎𝐏𝐋𝐘𝐀𝐊 (Враца, България)

Северозападняците IZKOPLYAK ще ни завъртят главите с брутален дет метъл и грайндкор. Младежите (част от които познати от проекта Squad Of Death) са на сцена от скоро, но набират главоломна популярност и вече имат издадено EP - The Foreshadowing (2023).

𝐃𝐀𝐖𝐍 𝐎𝐅 𝐂𝐑𝐄𝐀𝐓𝐈𝐎𝐍 (Ниш, Сърбия)

За първи път у нас гостуват техничните дет метъли от Ниш (Сърбия) DAWN OF CREATION, които неотдавна издадоха дебютния си дългосвирещ албум албум Self-Destructive Matters (2022). Триото не крие влиянията си от полската сцена и ако сте фенове на легенди като Decapitated, Vader, че дори Hate и Behemoth, определено ще останете доволни от насечения груув и прецизните им дисонантни рифове.

𝐌𝐀𝐋𝐓𝐖𝐎𝐑𝐌 (София, България)

Концертната вечер ще закрият дет/траш метълите MALTWORM. Първото участие от повече от два месеца насам (и вероятно последно за сезона) на бабаитите от Стокхолм, Захарна Фабрика, ще бъде дълъг сет, включващ “хитачки” от дебюта им Global Worming (2022) (някои познати и от радио класациите), нови парчета и нездравословно наситена чичашко-малцова атмосфера в 200 bpm и нагоре. За съжаление Gary Holt (Exodus, ex-Slayer) отново няма да присъства, но сме сигурни, че срещу съответната сума НЕ би одобрил участието.

--------------

Събитието ще се проведе на 17 юʜи (събота), вратите отварят в 19:00, а пропускът за вакханалията е 20 лева (само на входа).

Death-Meat-Malt-20.06-poster2.jpg