Първа на сцената за този концерт ще се качи една нова и надеждна, местна траш метъл банда - THREAT. В състава си имат международно участие. THREAT е траш метъл група, вдъхновена от творчеството на групи като Slayer, Metallica, Pantera и Megadeth.
видео: https://www.youtube.com/watch?v=gCEY838ukEM&ab_channel=THREAT

Софийската група Deception е перфектната комбинация между мелодични хармонии, тежки китарни рифове и масивни брейкдауни. Групата е създадена през август 2015г. от Николай Генадиев (вокали/бас) и Емануил Вълков (китара/вокали). Стартиралите като дуо бързо откриват Стефан Величков (барабани) и Георги Митрев (китара), с които оформят пълния състав на групата през 2018г. През 2021г. издават първия си албум "World of Blind", последван от сингъла “Bad Luck" (2022г.). Deception са излизали на сцената на български фестивали като "Sea of Black", "Trotoara Fest" и други, както и на много концерти из страната. През август 2022г. свирят заедно с една от водещите траш метъл банди на Коста Рика - Heresy.
видео: https://www.youtube.com/watch?v=KOACKIWuFs4&ab_channel=DeceptionOfficial

Chemicide имат издадени четири албума и един сингъл от 2011 г. насам и продължават да правят турнета по целия свят, което им помогна да се докажат в метъл общността. Групата е участвала в множество турнета в Колумбия, Мексико, Никарагуа, Канада и Европа, свирейки с големи групи като Toxic Holocaust, Cattle Decapitation, Jungle Rot, Saccage, Introtyl и др. Последният им албум е озаглавен “Common Sense” и е издаден през март, 2022 г. Той е включен в топ 10 на траш албумите на Metal Hammer UK на 2022 г. и се отличи като най-добрия албум на групата досега, като им помогна да достигнат до по-голяма аудитория по света и да вземат участия на няколко европейски и американски фестивала като Into the Grave и MetalDays. За повече от десетилетие Chemicide са продали над 10 000 копия в цял свят и това ги превърна в една от най-големите траш метъл групи в Латинска Америка и най-продаваната група в Коста Рика.
видео: https://www.youtube.com/watch?v=2J_i4jnXVtM&ab_channel=Chemicide

Концертът ще е на 2-ри юни в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8). Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 18 лв.

Очаквайте повече информация и следете събитието във Фейсбук тук: https://www.facebook.com/events/3434578473525407/

chemicide supports