Деница Серафим е добре позната за феновете на авангардните музикални стилове (неофолк, етно-ембиънт, трип-хоп) като вокалистка в няколко експериментални групи. Безспорно сред тях се откроява „Ирфан“ – с три албума, издадени за френския лейбъл „Прикосновение“ и с многобройни концертни участия на европейски музикални фестивали.
Мнозина сочат Деница за наследница на Lisa Gerrard от „Dead Can Dance“ – и това безспорно е вярно в стремежа и на двете към духовно извисеното, сакрално звучене. Българската певица обаче развива през годините характерен личен стил, който позволява гласът й да се рее с устрема на волна птица над близки и далечни земи и векове. Деница Серафим вплита в ладовете на византийското църковно пеене и българския фолклор тайнствени екзотични нотки от Близкия изток и Северна Африка, от келтската и пиренейската народна традиция.
Поради приятелството и сътрудничеството на Деница с Corde Oblique, тя ще се включи на този концерт като гост за няколко изпълнения.
 
Проектът The Silence Inside е създаден от Николай Берберов – Бебо преди няколко години, първоначално като едноличен електронен проект, който е повлиян от големите имена в електронната сцена като Orbital, Leftfield, Chemical Brothers, FSOL, Fluke и много други. Има един издаден албум – “The Color Of Everything” през 2020 г. който е микс между drum & bass и breakbeat. Проектът има за цел да експериментира свободно, без да се обвърза с определен стил или звучене – „Ние просто искаме да се забавляваме и творим хубава музика“.
През 2022 г. към него се включва Ангелина Сапаревска – Angelie (вокал), а стилът на проекта става по-танцувален и лиричен, но и по-мрачен и експериментален.
Николай Берберов – Бебо твори в сферата на метъл музиката, а втората му страст е електронната музика. Другите групи, в които свири са Urban Grey, Leepra Deluxe, Аlien Industry.
Ангелина Сапаревска – Angelie е на 15 години. Освен, че е вокал, тя е и мултиинструменталист и композитор.
През 2020 г. Ангелина участва в конкурса за авторска песен на радио Tangra Mega Rock “Силата На Неизвестните” и получава специалната награда – звукозапис на песен в студио Audioslot. По време на записа Николай Берберов е тонрежисьор и продуцент от страна на звукозаписното студио и след като чува изпълнението на Angelie и предлага да направи вокалите на един негов инструментал.
Към момента групата има издадени 2 парчета – “I’m a Dreamer” и „Дишай”. Готови са още три парчета “I Feel You”, “Electro Body” и “The Terrible Mind of War”.
С песента „Дишай” през 2022 г. The Silence Inside участва в MUSIC ELEVATOR – конкурс на koncerti.bg, чиято цел беше да открие и покаже пред широката публика нови български групи, независимо от стила. Групата The Silence Inside беше избрана от журито за финалист в конкурса и взе участие в концерт на 3.12.2022 в Mixtape 5 (голяма зала).
 
Преди, в паузите и след края на живото изпълнение - музикална селекция от DARK WAVE SOFIA (dream pop, ethereal wave, cold wave, shoegaze, neofolk).
Dark Wave Sofia e платформа за пост-пънк, уейв, експериментъл музика и съпътстващи събития (концерти, пърформънси, изложби, лекции) създадена от Калоян Праматаров през 2010 г.
Основната идея е самоорганизирането на общност от съмишленици, допринасяща за популяризирането и развитието на съответните музикални стилове.
Darkfolk / Shoegaze / Coldwave проектът Corde Oblique от Италия идва за първия си концерт у нас. Riccardo Prencipe започва през 1999 г. с първата си група LUPERCALIA. Те издават първия си албум с английския лейбъл World Serpent (Death in June, Current 93, Antony and the Johnsons, Nurse with Wound). През 2005 г. Рикардо сформира групата за "ефирен фолк" CORDE OBLIQUE като предимно негова солова дейност. В студийните си творения обаче той използва множество поддържащи артисти, предимно оркестрови инструменти и силни женски вокали, които понастоящем се пеят от Rita Saviano.
Проектът предлага и "FolkGaze" звучене - кръстоска между Folk и Shoegaze. Оригиналните пиеси, предложени от ансамбъла говорят за историята на италианското изкуство и за един "див и талантлив" Юг.
От 2005 г. насам групата издава седем дългосвирещи албума с различни лейбъли.
През годините Corde Oblique свирят на много места, включително на фестивали в Италия, Китай, Франция, Германия (WGT, NCN, AMPHi), Белгия, Холандия и Албания, като споделят сцената с известни групи като: Bauhaus, Anathema, Opeth, Coph Nia, Moonspell, Ataraxia, Persephone, Spiritual Front, QNTAL, Kirlian Camera, Of the Wand and the Moon и др.
В албумите на Corde Oblique са участвали много гости, като например музиканти от Anathema, Daemonia Nymphe, Officina Zoé, Spakka Napoli, Synaulia, Spiritual Front, Argine, Ashram, Gothica, Hexperos, Mediavolo, Dwelling.
 
Концертът ще е на 10-ти март в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/8544312369

До 9-ти март включително, ще са на цена от 22 лв. В деня на събитието ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Очаквайте още информация и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/events/578232920439965

corde oblique sofia