Получихме следното съобщение:

Katrin Music представя DEPRESSIVE WITCHES
Блек метъл групата е създадена през 2018 г. в Пикардия, Франция от братята Сик Баб вокали и китара и Торвуус на китари и барабани. Създаването на този музикален проект е естествен ход на нещата, тъй като, освен кръвна връзка, те са свързани и от страстта към блек метъла и фентъзи жанра.

През 2021 г. издават дебютния си албум „Bad Flask", в който контрастираха традиционните блек метъл влияния. Съдържаше лирични теми, въртящи се около магьосничество, проклятия и епични битки. Изданието е записано от Jonas Sanders & Ivan Houben и миксирано/мастерирано от Jonas Sanders в Blackout Studio в Брюксел.

2022 г. излезна и новия албум на групата - "Distant Kingdoms", отново записан, смесен и мастериран от Jonas Sanders. За разлика от първия албум, той е по-повлиян от рок-увлеченията на двамата брат, и съдържа повече сола и чисти вокали. Истинска аномалия в блек метъл сцената - музиката им е смесица от студен блек метъл, пънк, хеви метъл, весели и мрачни рифове, като блек енд рол, но по-триумфален и епичен. Тематиката в песните им, ни разхожда из магически светове, замъци, силни герои, и битки между могъщи магьосници. Вдъхновението за тези теми, както признават момчетата, черпят от RPG видео игри със средновековни теми, природа и черна магия.

Съпорт от българска страна, ще бъдат Self Doomed - дет-дуум проект, тайно скроен от трима членове на вече познатата в ъндърграунда, дет метъл формация - CERTAIN DEMISE.

През ноември 2021 г. записват репетиционно демо с три безименни композиции, две от които инструментали. През лятото на 2022 г. издават второ демо - "Serenity Before The Inner Tempest".

Тежка, апокалиптична атмосфера, която в основата си, разбира се е дет метъл, но с протяжен и бавен ритъм.

Място: Loud Music Bar "THE PIT"
Начало - Вторник, 28 февруари, 21:00ч
Вход - 15лв