Премиерата на новата песен на групата е в празничната седмица на концерта за 20 години Der Hunds в Mixtape 5

На 21 октомври алтернативната рок група Der Hunds празнува 20 години на сцена в столичния клуб Mixtape 5. В седмицата на празненствата групата пуска и чисто нов сингъл и видео. Премиерата на Hurricane е днес, 18/10, в 11:00 в YouTube канала на бандата.  

Песента е част от новата продукция на групата, която e готова да остави тийн годините в миналото и обръща нова страница в историята на Der Hunds. Видеото на Hurricane е дело на дългогодишния приятел и режисьор на много от клиповете на бандата – Боян Карамфилов, който решава за този клип да постави членовете на групата в … естествената им среда. Боби, Пифа, Марто и Деян снимат Hurricane в една гореща лятна вечер в столичен бар с много приятели, други музиканти, питиета и любима музика. 

Към вече обявената група – специален гост на лайва – Soundprophet и официалният музикален селектор на вечерта – Краси Москов от радио Z-Rock, към гостите на големия концерт за 20 години Der Hunds се включват още: Георги Фидлер, Вили Попов и Калин Белчев – бивши членове, част от музикалния път на групата рожденик, много гост музиканти сред които и актуалните колеги на Боби Косатката от легендарната Тангра – Дани Ганчев и Иво Чалъков. Тяхното изпълнение е изненадващ кавър и изключително специално изпълнение на любима песен. 

Hurricane e първата свежа доза музика, която Der Hunds издават след албума Apocalyptoholics от 2020 и издадената миналата година Gone и излиза със съдействие на Културния фонд на Музикаутор. Групата е създадена през 2003 г. от Боби “Косатката” Мудолов – вокалист и основен артистичен двигател на бандата. Боби, Мартин Евстатиев, Деян Петков и Иво “Пифа” Петров имат стабилно присъствие на българската алтернативна сцена и много странични музикални проекти, но Der Hunds e бандата, която запалва огъня в тях. Бандата печели редица първи места в радиокласациите, взима участие в световноизвестния холандски фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген и издава три албума. 

Концертът по случай 20 години Der Hunds е на 21 октомври в голямата зала на клуб Mixtape 5 в София. Още за събитието може да видите тук. Билетите са на цена от 20 лв. в мрежата на Ticketstation, а в деня на концерта при наличност, ще бъдат 25 лв. 

Facebook: Der Hunds

Instagram: Der Hunds

YouTube//www.youtube.com/@derhunds/featured">Der Hunds

Der Hunds Hurricane