Вторият албум на бургаската блек метъл група Dimholt ще се нарича „Epistēmē” и се очаква да се появи на бял свят в края на месец октомври. След като по-рано през последните месеци музикантите обявяваха поетапно детайли около албума, сега и последното липсващо парченце от пъзела вече е ясно – обложката на „Epistēmē”. Тя е дело на Нико Петрас и Ouroborоs Creative Studio.

dimholt episteme

Заедно с обложката, Dimholt пускат премиерно и първа песен от новата си творба. Песента се нарича „Into Darker Serenity”, а текстовото видео към нея, дело на Явор Димов, е достъпно на този адрес:

Изданието ще бъде в дигибук формат и ще включва 10 песни с обща дължина от малко над 60 минути. Списъкът с песни е както следва:

„Epistēmē”

01. Death Comes First
02. Into Darker Serenity
03. Sacrilege
04. The Martyr's Congregation
05. Nether
06. The Fall
07. The Hollow Men
08. Scars Of Seclusion
09. Reliquae
10. Aletheia

Допълнително, в течение на последните месеци, бандата си сътрудничи с ембиънт проекта Mytrip, отроче на Ангел Симитчиев, а резултатът от съвместната работа на артиситите е появата на алтернативна, минималистична дарк ембиънт версия на песни от „Epistēmē”, изцяло преработени от Ангел. Колаборацията ще носи името „R: Epistēmē”, а песните, включени в нея са:

01. All
02. Into Blissful Serenity
03. Truth
04. Ether

„R: Epistēmē” ще бъде включена като подарък към 30 бройки от първия тираж на официалната версия на албума на Dimholt.

Записите на „Epistēmē” са направени на няколко сесии в столичните „Murder Sound Studio” и „SubZero Studio”, както и в „Opus Magnum Studios” в Брюксел, Белгия, с помощта на Иво Иванов (Enthrallment), Николай „Bebo” Берберов (Urban Grey, Alien Industry) и Déhà (Slow, Maladie, Yhrarl и мн. други). Миксирането и мастеринга са дело на Déhà.

Официалното представяне на „Epistēmē” е насрочено за 26-ти октомври, в столичния клуб „Live & Loud”. Повече подробности за събитието:

https://www.facebook.com/events/706959986395394/