20 май, събота, очаква се да е топло, пролетно, почти лятно, но тази година хвърляме боб дали няма да ни наводни от валежи. За щастие обаче в този ден ни се размина, даже слънцето приятно напичаше, съвсем в синхрон с изненадващия концерт на Dubioza Kolektiv.. в градинката на Кристал. Да, правилно прочетохте, не в Арена София или на Колодрума, а в една обикновена градинка без вход, без скъпи билети и излишни превземки. Който имаше късмет да види навреме поста за импровизирания концерт или случайно да се озове в центъра, определено трябва да се чувства щастливец, защото шоуто което направиха босненците беше зареждащо с много позитивни емоции.

Те са любимци на българската публика, хората тук буквално ги обожават. Изуми ме обаче фактът, че преди около година, когато ги гледах на Hills of Rock Sofia Edition, свириха пред хиляди, а днес пред 50-100 души, но енергията, хъсът и желанието с което се раздаваха бяха абсолютно едни и същи. Тези хора просто горят в музиката си и могат да накарат дори дърво да се разтанцува. Противно на очакванията ми, че ще чуем 2-3 песни, Dubioza свириха почти цял час и ни представиха част от най-известните им парчета – U.S.A., Volio BiH, Rijaliti, Free mp3, No escape, интерпретация на вечната класика на Тодор Колев – Песен за любимия град, както и други техни култови парчета.

Типично в стила си със закачки и весели истории, невероятен контакт и отношение към публиката, босненците превърнаха този съботен следобед в празник и доказаха, че когато правиш всичко от сърце, няма значение дали свириш на стадион или в парка. Неслучайно хората тук ги обожават и чакат с нетърпение срещата си с тях на 5ти юли (поръчай билет). Бъдете там, няма да съжалявате!

Автор: Илияна Чоевска
Снимки: Гергана Попова