Отложеният концерт, заради операция по спешност на член на HAMMERHEAD (BG), все пак ще се състои на 17 ноември 2023 година в столичния клуб „Joy Station“. Вратите ще отворят в 19:00 часа, а в 20:00 часа ще започне шоуто, отдаващо почит към един от най-великите метъл албуми и към едни от най-големите му фенове у нас. Освен целия „KILL’EM ALL“, който ще бъде изсвирен в чест на 40-годишнната от издаването му, ще чуем и много други любими песни на великата четворка.

Преди 40 години, на 25 юли 1983 rодина излиза дебютният албум на METALLICA „KILL’EM ALL“! В началото албумът не успява да попадне в нито една влиятелна класация, но към момента в САЩ е тройно платинен, а в световен мащаб е сред най-ценените траш метъл заглавия, вдъхновили стотици млади банди. METALLICA искат да кръстят албума „Metal Up Your Ass“, но по настояване на продуцента Джон Зазула името е сменено на доста по-сериозното “Kill ‘em All”.


Още с появата си албумът печели сърцата на феновете в цял свят. „Hit The Lights“, „The Four Horsemen“, „Motorbreath“, „Jump In The Fire“, Anesthesia“, „Whiplash“, „Phantom Lord“, „No Remorse“, „Seek & Destroy” и „Metal Militia“ са сред най-разпознаваемите и обичани песни от феновете на тежката музика.

Тази година и фенклубът HARVESTER OF SOFIA (HOS) навършва 15 години! Създаден от любовта към METALLICA, българският фенклуб е събрал в редиците си най-запалените привърженици на групата. Родният трибагреник е сред най-често присъстващите по време на концертите на METALLICA, а постоянното му присъствие в репетиционната на бандата е ярък пример за обратната връзка с групата.

Билети се продават на касите в магазини „Фантастико“, онлайн и в мрежата на „Eventim.bg”. Всеки фен може да използва и опциите, даващи възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи или да го покаже за проверка на място през телефона си.

До деня на събитието цената на билетите ще е 25 лева, а на 17 ноември и на място в клуба ще е 30 лева.

Деца до 7-годишна възраст ще влизат на концерта безплатно - с придружител и попълнена декларация.

Събитието се организира с подкрепата на официалния фен клуб на METALLICA у нас – Harvester Of Sofia и КФМ.

poster_web_-_Hammerhead_-_LIVE_at_Joy_Station.png