"Historia Mali Et Lucis" ("История на Злото и Светлината"), дебютният албум на българската дет/дуум банда Gods of Ancient е официално факт днес - 18.11.2022. Албумът е достъпен във всички познати стрийминг платформи (Bandcamp, Spotify, Deezer, Pandora, Tidal, Amazon, iTunes, etc.), както и на лимитиран дигипак CD със специален артбуук и бележки от групата. 

Historia Mali Et Lucis cover
 
Записите, миксa и мастeрингa са дело на Иво Иванов в Mrdr Sound Studio. За корицата, вътрешен дизайн на диска и официален арт на произведението са отговорни Румяна Заркова и Илиан Атанасов, а оригиналът е класическата картина на Албрехт Дюрер „Рицарят, дяволът и смъртта".
 
Траклист:
01. The Realm Unknown
02. Pleadus
03. Vetus Supere!
04. Serdica
05. Dulo Death March
06. Theoktist
07. Mars Ultor
08. Ascension I: Hills of Troyan
09. Ascension II: Kolober
 
Събитието "Historia Mali Et Lucis" Live in Concert ще се проведе на 11.12.2022 в столичният клуб Mixtape 5, подкрепен от бандите ПРОКАЗА, IMPENITENCE & CERTAIN DEMISE.
 
Концептуалната творба пръдължаваща над един час от бандата определят като своя първа декларация, едновременно сурова, еклектична и способна на всички крайности. Ето и коментар относно историята му:
 
"Това е албум за една безкрайна война; по-старa от самото време. История за борба, учение и растеж. Един неверник е завлечен в мистичното царство на древните богове, които го излагат на военната история на неговите предци, подкрепяйки го с безкрайната си сила до евентуалното му възнесение и сблъсък с Плеадус, въплъщението на цялото зло. Това е история за загуба и победа. Това е почит към историята и боговете. История на злото и светлината."
 
Състав:
Даниел "Zixxth" Динев - вокали, бас, лирики
Марио "Marcus" Николов - китари
Антон "Torden" Андонов - китари
Тервел "Trivelius" Дунчев - ударни
 
YOUTUBE LINK - https://youtu.be/bKoBi3QzWRk 

Gods of Ancient в социалните мрежи:

Bandcamp link

Instagram link