Преди броени дни излезе новият албум на българския фентъзи проект Аегония. Той носи заглавието "Moonlight Tales" и включва пет композиции. Kакто и при дебютния албум "The Forgotten Song", текстовете на песните са базирани на фентъзи поредицата на групата "Истории от земите на Аегония".

Moonlight Tales Cover WEB

"Спомням си, когато довършихме първия роман и първия албум от фентъзи проекта ни. Тогава си мислехме, че това е края на историята за магьосницата Ендориел и нейната забравена песен. Но една вечер, докато се разхождахме сред руините на древен храм и си говорехме за края на първата ни книга (и албум), изведжъж започнаха да изникват нови и нови идеи. С изненада открихме, че историята не свършва до там! Щастливи сме с новия си албум "Moonlight Tales" да ви представим една малка част от нейното продължение. Старали сме се песните да звучат колкото се може по-магично и вълшебно - така, както ние усещаме приказния свят на Аегония, който ни се разкрива в сънищата и въображението."   - споделят авторите на проекта Елица Стоянова и Николай Николов.

Групата ще изпълни на живо всички песни от "Moonlight Tales" и избрани композиции от предишните си издания на 3 септември в дом на културата "Средец" в София и на 4 септември в концертната зала на музикално училище "Добрин Петков" в Пловдив. Двата концерта, под надслов "Velvet Moonlight", са организирани от четири групи, всяка от които ще представи музиката си акустично.

"Тази събота и неделя, в София и в Пловдив, ще ви очакваме с голямо вълнение, за да ви представим най-добрите си композиции в мелодично-красив аранжимент за класически инструменти. Това е началото на една ползотворна и вдъхновяваща колаборация между български и международни творци: фентъзи проекта Аегония, симфоник метъл групата Tsena Koev, които ще представят дебютния си албум "Emotions In a Jar", пловдивската Nordic folk/pagan група Freija, които стигнаха до полуфинал в предаването "България търси талант" и международния all-star проект Vivaldi Metal Project, начело с Maestro Mistheria, който се завръща за четвърти път в България.

Подарете си една вълшебна вечер, в която класиката, българският и скандинавският фолклор ще срещнат твърдата музика по кадифено мек начин!" - отправят поканата си организаторите на събитията.

Билети можете да намерите онлайн, в мрежата на bilet.bg, както и на мястото на събитията. Входът е свободен за деца до 12 години.

Можете да слушате "Moonlight Tales" в Youtube и всички онлайн платформи.

За повече информация следете фейсбук страницата на Aegonia.