Получихме следното съобшение:

За съжаление концертът на украинската black metal група KHORS в София на 28.09.2023 няма да се осъществи. Причина е, че фондовете за благотворителност към министерството на отбраната на Украйна не са вече възможност за излизане на украински артисти извън граница. До скоро те се използваха като канал за популяризиране на украинската култура по време на войната, а и артистите даряваха част от припечелените средства зад граница в полза на украинската армия. Възможностите за пътуване по този начин на артисти извън Украйна обаче съвсем наскоро бяха напълно забранени, тъй като много хора са се възползвали и не са се завърнали.

За съжаление нашите приятели от KHORS пострадаха заради това и съответно канселират цялото си европейско турне. От Nosferatu Craft Beer Shop ще направим всичко възможно при по-добри обстоятелства отново да поканим тези украински легенди.

Освен това взехме решение събитието на 28.09.2023 в клуб Live & Loud да се проведе, като към VRANI VOLOSA ще се присъединят софийските sympho-dark метъли VELIAN.

VELIAN стартират съществуването си през 2015 г. след разпадането на WARTIME. Музикантите определят музикалната си посока и стил като dark metal - хомогенна смес от готик и симфоничен метъл, подправени с щипка мелодичен death metal.

Групата има два издадени албума и едно EP, като актуалният им опус “Spectacle Of Tragedy” затвърждава позицията им като една от най-успешните български метъл банди и не случайно двата сингъла “For Eternity” и “Funeral” достигнаха първото място в класацията Reynaers Top 30 на радио Z-Rock.

VELIAN могат да се похвалят с богат концертен опит както в страната, така и в чужбина - многобройни самостоятелни концери, участия на Hills Of Rock Festival, Maxumum Rock Romania, Sofia Metal Fest, съпорт за групи като Kamelot, Borknagar и Pyogenesis.

VRANI VOLOSA се завръщат в София след концертa-представяне на новия им албум “Woods Mountains Skies”. В двадесет годишната си история групата има четири издадени албума, едно DVD и множество концерти в страната и чужбина с групи като Orphaned Land, Pungent Stench, Skyclad, Rotting Christ, Balfor, Raventale, Harmasar, Infected Rain, Blaze Of Sorrow, Celelalte Cuvinte и др.
На концерта в София ще можете да чуете песни от всички албуми на групата.

Концертът ще се проведе в столичния клуб Live & Loud, началото е предвидено за 21:00 ч. Очакваме ви!!!

vrani-velian-poster.jpg