CELESTE
С повече от 600 концерта по света и участия в най-престижните фестивали на екстремната музика (Hellfest, Roskilde, Copenhell, SummerBreeze, Brutal Assault, Roadburn, Psycho Las Vegas...), 1 EP и 5 албума, CELESTE успяха да създадат своя собствена музикална атмосфера и днес се смятат за една от най-значимите групи на "френската авангард блек-метъл" сцена.
"Тази група се превърна в една от определящите стила на тяхното поколение. Те са култови фаворити за известните с придирчивостта си фенове и е лесно да се разбере защо CELESTE се разглеждат като едни от най-добрите в момента." Metal Injection
В продължение на 15 години френската метъл група създава хибридна музика, богата на влияния, толкова трудна за дефиниране и толкова лесна за разпознаване. Смесвайки умело блек метъл, постметъл и хардкор звучене, музиката на CELESTE е толкова уникална, колкото тя е и яростна, потискаща и мрачна.
"CELESTE са гигантски и неясни, мистериозно черни. Светлинен лъч не може да проникне в тъмнината около тях". Metal.de
След EP-то Pessimiste(s), издадено през 2006-а, първият албум на групата Nihiliste(s) излиза през 2007-а. CELESTE продължават да потъват във все по-интензивен мрак с Misanthrope(s) (2009) и след това с Morte(s) Née(s) (2010), с който завършват еволюцията на творческия си процес.
"Песимисти, нихилисти, мизантропи и мъртвородени – историята на CELESTE е точно такава, каквато звучи: негативна, мрачна и разрушителна." Metal Hammer
През 2013-а CELESTE се завръщат с двоен албум Animale(s). 69 минути нездравословна музика, тласкаща музикалната вселена на френската метъл група към върха. Един от най-добрите метъл албуми за 2013-а според международната музикална преса, като Pitchfork, Metal Hammer и Metal Sucks, Animale(s) затвърждава позицията на CELESTE сред стълбовете на френската екстремна метъл сцена.
„Да се надяваме, че подценяването на този хардкор/метъл хибрид скоро ще приключи.“ Pitchfork
През 2017-а, след няколко турнета, групата се връща към композирането и записва петия си албум Infidèle(s). Този нов опус разкрива нови нюанси на мрака пред феновете на групата и помага на CELESTE да завладее по-широка аудитория.
"Почти сигурно най-добрият блек метъл албум, който съм чувал тази година" MetalSucks
Групата е призната за музикалното си творчество, но е известна и с апокалиптичното преживяване на представленията им, по време на които публиката се потопява в пълен мрак и гъст дим; има само стробоскопични лампи и червени лъчи от фенерите, носени от четиримата музиканти, за да запазят ориентир.
"След като усетите черната дупка, каквото е безумното изпълнение на живо на CELESTE, няма връщане назад." Metal Injection
След присъединяване към лейбъла NUCLEAR BLAST, CELESTE ще издадат нов албум в началото на 2022-а, записан и миксиран от Chris Edrich (Gojira, The Ocean, Leprous, Tesseract) и ще тръгнат на международно турне, за да разпространяват мрака на музиката си.

CONJURER
Бъдещето на британския екстремен прогресив метъл е в сигурни ръце с дебютния албум на Conjurer - Mire. Зашеметяващ за слушане, съчетаващ най-тежките и динамични Opeth, най-ранните Mastodon, най-отровните Gojira, Mire е крачка напред от млада група, която трябва да се види.
По равно мрачен, тъмен, ярък и красив, The Mire е албум, който прави валидно клишето „пътешествие чрез слушане“. От апокалиптичното първо парче „Choke“ до завладяващите звукови пейзажи в едноименната песен, този албум е толкова впечатляващ със своята мощ, колкото и с многопластовия си динамизъм.
Водени от двойната вокална и китарна атака на Дан Найтингейл и Брейди Дийпроз, Conjurer са група, която вече привлича вниманието на метъл пресата и индустрията. Групата има впечатляваща концертна история, въпреки че все още е в самото начало на пътуването си. Турнета с Weedeater, Conan, Employed To Serve, концерти с Rolo Tomassi, Venom Prison, Oathbreaker и фестивални участия на Bloodstock Open Air, Euroblast, ArcTanGent, 2000 Trees, Damnation Fest, UK Tech Fest и други, поставят Conjurer в ограничена, но силно заслужена компания.

Концертът ще е на 23 март в клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) с начален час 20:00.
Билетите са в продажба в мрежата на eTicketsMall на цена 29 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

celeste conjurer Sofia