Какво по-добро хардкор пънк кръщение на нова сцена от това на нея да забият едни от пионерите на хардкор пънк движението в България, а именно Last Hope!

Една от най-уважаваните и без никакво съмнение най-активната българска банда в стила, призната у нас и далеч отвъд границите на страната ни, Last Hope ще свири във „Фабриката“ на 25 юни 2020г.!

От първия концерт в читалище „Светлина“ в началото на 90-те на миналия век, до днес групата се труди здраво – утвърди името си, което защитава с нестихващ хъс и въвлича в играта поколение след поколение!

За навъртените над 20 години LH натрупа фенбаза по света и стана лидер в хардкора на Балканите. Към днешна дата LH работи с елитни имена в звукозаписа за своите издания, представя музиката си на десетки клубни сцени и големи престижни фестивали и пази безупречна репутация (в истински олдскуул маниер) на лоялна на идеята формация.

Новият албум на групата, озаглавен Peacemaker излезе в края на 2019г. от германския лейбъл Coretex Records и бе представен на живо в София в деня на издаването му у нас – 28 ноември 2019г. Между другото, обложката на Peacema-ker, която е дело на Дидо Пешев, китарист на LH от 2017г., е основата за визията на плаката за събитието на 25-ти.

Та, от тогава - от представянето на албума, до настоящия момент групата не е правила концерти по известни на всички причини, така че появата им за шоу на открито половин година по-късно, в края на юни, няма как да не е нещо специално. Не само че ще можем да чуем нови парчета, заедно с вечните класики, на които ще дерем гърло заедно с момчетата, но и ще празнуваме връщнето към любимия ни концертен и социален шум.

Ако един артист е искрен, то той вдъхновява, води със себе си последователи и така неусетно сплотява поколенията и пази жива веригата на приемственост. Last Hope са точно такава банда. За концерта на 25-ти те канят младите Savage Rava-ge. Те свирят трашок с примеси на хардкор, като вкарват елементи на кросоувър. Макар да не са с особено богата дискография, те набират точки с концертния си актив, - не отказват да се включват в сбирки като тази и знаят как да загреят публиката.

Тъй като събитието ще се проведе при ограничено запълване капацитета на мястото спрямо разпоредбите, ви съветваме да закупите билетите си навреме.

Напомняме ви, че “Метъл Фабрика”-та ще ви посрещне с озвучителна система на L’Acoustics и осветление на Robe от най-висок клас, предоставени от Rental Me-dia Group.

Цената на билетите Ранно Пиле е 15лв, а стандартните са по 20лв на предварително продажба и могат да се вземат по следните начини:

-онлайн: bit.ly/LastHope25June ;
-на каса в магазин „На Тъмно“ и магазин „Bare Hands Society“
-по куриер с наложен платеж на тел.: 0886 125 996;

Напомняме ви, че “Метъл Фабрика”-та ще ви посрещне с озвучителна система на L’Acoustics и осветление на Robe от най-висок клас, предоставени от Rental Me-dia Group.

Метъл Фабриката отваря врати в 19.00ч. След приключването на сетовете на изпълнителите, програмата продължава с обилно количество хардкор до сутринта. „Фабрика 126“ се намира на бул. “княгиня Мария Луиза“ 126, като до входа й е спирка “Мария Луиза” на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси номер 1 и 5 и автобуси 77, 82, 26. „Фабрика126“ предлага градина, скътана в зеленина; новоизградена сцена на открито; зала на закрито, мърчандайз зона, барове и други допълнителни удобства, които да осигурят приятна, безопасна и без ограничения за краен час метъл вечер.

LH PEACEMAKER