Родният артист Leafy се включва към концерта на популярната неофолк формация ROME. Музикалният фон в паузите ще бъде от Dark Wave Sofia.

Leafy e български певец, музикант и композитор с опит във всякакви жанрове, вариращи от екстремните поджанрове на метъла до радиофоничен поп. Това, което обединява песните му в различните стилове е дозата тъга и меланхолия, които се прокрадват за момент в почти всяко негово произведение. След години живот е Италия, където изучава джаз пеене, се прибира в България и продължава да се изявява по сцените с авторска музика.

Преди и в паузите на живото изпълнение - музикална селекция от DARK WAVE SOFIA (dream pop, ethereal wave, cold wave, shoegaze, neofolk).

Dark Wave Sofia e платформа за пост-пънк, уейв, експериментъл музика и съпътстващи събития (концерти, пърформънси, изложби, лекции) създадена от Калоян Праматаров през 2010 г. Основната идея е самоорганизирането на общност от съмишленици, допринасяща за популяризирането и развитието на съответните музикални стилове.
Концертът ще е на 4-ти ноември в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/2053833311

Следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/events/1279058319391033/

rome-poster-sofia.png

Информация за ROME:

Една от най-важните групи в неофолк жанра – ROME от Люксембург пристигат за концерт в София. Chanson Noir, Post-Industrial, Avant-Pop, NeuFolk, Singer-Songwriter... всички тези етикети са необходими когато се опитваме да опишем музиката на ROME, и все пак тe никога не може да бъдат буквално причислени към нея.
Ядрото на проекта е роденият в Люксембург певец и мултиинструменталист Жером Ройтер. Ройтер често разглежда исторически и сложни теми в текстовете си, примесени с фрагменти от световната литература. Въпреки че препратките към актуалните световни събития и политика винаги са били по-скоро завоалирани в ROME досега, "Gates of Europe" задава съвсем различен тон: албумът е написан под преките впечатления от войната в Украйна.

Според ангажирания европеец Ройтер, заставането на страната на Украйна е негов естествен, демократичен дълг и все пак естеството на неговата подкрепа е доста типично и безкомпромисно. Освен непрекъснато пътува на изток, за да подкрепи Украйна на тяхна земя, по време на турнето "Gates of Europe" - както и при предишните европейски турнета, се събират дарения за приюти за бежанци в Украйна. На предстоящото турне ще бъде представен не само репертоар от новия албум; много основни класики на ROME, както и странни изненади. Можем да издадем: Новият сингъл "Yellow and Blue" определено ще бъде част от сетлиста!
ROME винаги успяват в своето изкуство да уловят неизразимото в света чрез завладяваща музика и трогателни изпълнения на живо. Без много ръкомахане, съсредоточавайки се само върху същественото. И точно това е което прави ROME много привлекателни.