С Докога рок бандата влиза в колаборация с хип-хоп изпълнителя BOBO

Докога е името на новата песен на Lek City Case и първата песен на бандата на български език със силно социален текст. Парчето е седмият сингъл от дебютния им албум SEVEN и е оригинална и неочаквана колаборация с хип-хоп изпълнителя BOBO. Премиерата на Докога е днес, 31/03 в 11:00, два дни преди поредните политически избори у нас.

В средата на промоционалното турне за албума си, Леките не спират да изненадват публиката с нова музика и този път пускат абсолютно неочакван сингъл на български с участието на BOBO. Той e не само популярен и обичан R&B и хип-хоп изпълнител, DJ, автор на текстове и музика, но и приятел на бандата от Бургас. Фрийстайл включването му в Докога дава заразителен хип-хоп елемент, който допълва характерния тежък груув в музиката на Lek City Case и гарантира, че тази песен ще стане любима на феновете.

Докога е за несправедливостите и неравенствата, които ни заобикалят в ежедневието. Песен - крясък срещу това, което се случва през последните повече от 20 години на българския преход. Иван Петков, фронтмен на групата, разказва: „Това е песен - въпрос, който си задаваха нашите родители, а сега, за съжаление, продължаваме да си задаваме и ние - докога ще копаем дъното и кога ще видим светлината на едно по-добро общество, в което моралът, възпитанието и доброто ще бъдат неговите ценности.“ Текстът на Докога е негов, провокиран от нелепа лична случка и на самия BOBO.

Видеото, снимано през един студен ноемврийски ден, е по идея и режисура на барабаниста на бандата Иван Янков, който не за първи път влиза в тази креативна роля. Зад камерата застава и още един Иван – Даскалов, а в мини филма-клип, освен близки приятели на групата, участие взимат и спец служби, и алпинисти!

Групата е на концертна обиколка из страната за албума SEVEN със седем дати, предстоят: 7 април – The Stage, Благоевград, 8 април – Thin Red Line, София, 14 април – Клуб Модерен Театър, Бургас и 29 април – Bee Bop Cafè, Пловдив. На всеки лайв, първите 20 посетителя ще получат като подарък и диск с албума, разписан лично от Lek City Case.

Lek City Case са: 

Иван Петков - вокал
Иван Енев – китара
Георги Кискинов - китара
Александър Георгиев - бас
Иван Янков – барабани
Aнгел Иванов - клавишни

@Spotify Lek City Case
@Bandcamp Lek City Case
@Facebook Lek City Case
@Instagram Lek City Case
@Youtube Lek City Case

maxresdefault.jpg