През 1992 г. Brant Bjork написал със спрей думата „Mondo“ (която означава „свят“ на италиански) върху усилвателя Sunn на Nick Oliveri, който, отговаря на тази закачка, написвайки през 1992 г. невероятното парче Mondo Generator, включено в легендарния албум на Kyuss “Blues for the Red Sun”, а същият усилвател се появява като негова обложка!

През 1997 г., Nick Oliveri създава Mondo Generator, където заедно с приятелите си Josh Homme, Brant Bjork, Rob Oswald, Karl Doyle и други, написва дебютния албум „Cocaine Rodeo“, който обаче остава неизползван в продължение на 3 години, поради факта, че по това време Oliveri и Homme са изцяло заети с Queens of the Stone Age.

По покана на Rawk n Roll през 2020 г., Mondo Generator се появиха и на българската сцена, подгрявани от нашите любими Brond, а тази година, и по-конкретно на 12/05/2024 г. Mondo Generator се завръща, поканени този път от Rawk'n'Roll и Трикордс рекордс, за да ни представят новия си албум и за да напълнят отново Микстейп 5 с блус-пънк вариации на стоунър, който през 90 години на миналия век ни капсулира в необятността на калифорнийската пустиня с горещи рифове, сухи тежки тонове, съскащо виещи вокали, и една меланхолия, която толкова сладко ни завладяваше, че до ден днешен всички търсим точно този сладко-горчив привкус от едно пътешествие, което все още не е завършило. Точно на това се основава музиката на Mondo Generator, където бесните пънкарски настроения на баса (Nick Oliveri), се укротяват от смътно източно звучащи рифове, седящи ниско в едно мрачно подземие, придаващи ни истинско Алт-рок усещане, създадено от китарата на Mike “Pygmie” Johnson (китарист на Brand Bjork), за да се взривят отново от барабаниста Michael Amster (Nebula) и да завършат отново в една необуздана тежка музика, замъгляващ ума стоунър, зловещи китари с ескалиращо темпо, което не щади никого.

Билети можете да намерите в системата на bilet.bg

mondo_generator_sofia_2024.jpg