Още по-малко от месец до концертът на Cavalera в топ лятната концертна локация на София – клуб „Маймунарника“! В тази паметна вечер на сцената ще се качат легендарните братя Max (вокал и китара) и Igor (барабани) Cavalera и ще представят ранните класики на Sepultura. Басист ще бъде синът на Max - Igor Amadeus Cavalera, а китарист е настоящият басист на Pig Destroyer - Travis Stone.

Откриващи групи на това паметно шоу ще бъдат българите Attaxic и O.H

Attaxic:
С корени в стоунър, дуум и груув метъла, ATTAXIC се отличава със сложни композиции, музикални обрати и тежки китарни рифове. В края на 2022 г. бандата издаде дебютния си албум "Blackout Second", включващ осем песни, които впечатляват с красиво структуриран хаос.

Можете да чуете тук:
https://youtu.be/WukN_5QMW5w?feature=shared

Групата има неоспоримо сценично присъствие - резултат от 5-годишна  интензивна дейност на българската ъндърграунд тежка сцена. Със значителен опит от концерти, фестивали и хедлайнерски клубни участия, те са споделяли сцена с имена като Dopelord, Bongzilla, Odd Crew, Yarotz, Savage Ravage и Brodnik.

Три четвърти от членовете на групата са от град Добрич: Кристиян (бас), Рейхан (китара) и Николай (барабани). Вокалистът им Алек, който е и ритъм китарист на бандата, е от планинския град - Самоков.

Понастоящем момчетата от ATTAXIC са фокусирани върху по-нататъшното усъвършенстване на звука си и споделянето му с по-широка аудитория, осигурявайки забележително преживяване на живо и поддържайки искрата и любовта към тежката музика жива.

Видео:
https://youtu.be/oZpi-j8fMAk?feature=shared

Социални мрежи:
Linktree: https://linktr.ee/attaxic.band
Spotify: https://open.spotify.com/artist/54B5K1k7VD0EDZ4N4nXsvR?si=2E3lnDe5QgCKDlfJdu44-A
YouTube: //www.youtube.com/@ATTAXICBAND">https://www.youtube.com/@ATTAXICBAND
Facebook: https://www.facebook.com/attaxicband/
Instagram: https://www.instagram.com/attaxic.band/
Website: https://attaxicshop.bigcartel.com/
TikTok: https://www.tiktok.com/@attaxicband

O.H.
O.H. е метъл група, създадена в края на 2000-та година в гр. Видин. За свой рожден ден, обаче, избират датата 09.01.2001г., защото тогава е първата им “публична” изява, в апартамент, където отбелязват рождения ден на техен, близък приятел. Първоначално, стиловата ориентация на бандата е силно повлияна от ню-метъл вълната, ярко изразена по онова време и групи като KoЯn, Deftones, Soulfly и др. С течение на времето, групата претърпява промени в редиците си, преминава през много перипетии и лека-полека втвърдява стила си, като започват да се усещат значителни дет метъл и хардкор влияния. От текстове, написани основно на английски език, преминават на изцяло български текстове, а тематиката е раздвоена в две посоки - едната е забавна и “несериозна”, другата засяга проблеми в реалния живот, породени най-вече от корупцията сред политическият „елит".

O.H. са:
Георги Фотев – вокали
Кирил Кирилов – китари
Даниел Богданов – китари
Михаил Бизеранов – бас
Никифор (Бамби) Никифоров - барабани

Социални мрежи:
https://instagram.com/o.h.band
https://www.facebook.com/O.H.metal

Музика:
https://open.spotify.com/artist/3QGEbqA42TkbVvSi8SoDRg

Видео:
//youtube.com/@ohbandbg">https://youtube.com/@ohbandbg

Билети в системата на Eventim:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/cavalera-sofiya-klub-maymunarnika-640189/event.html

Всичко за концерта, можете да следите тук
:

https://fb.me/e/8Fwna5hm2

fb_page_-_CAVALERA_-_LIVE_in_Sofia.jpg