BGTSC представя: PETTERSSON & FREDRIKSSON, специалните гости на концерта на очарователните FAUN. И двете формации ще гостуват за първи път у нас на 8 декември в столичния клуб Джой Стейшън.

PETTERSSON & FREDRIKSSON  е шведски фолклорен дует, създаден и създаващ музика от гимназиалните дни на двамата музиканти. Проектът се състои от известния цигулар Daniel Pettersson и Daniel Fredriksson, който свири на скандинавска мандола и на лютня. Уникалната комбинация от оригинални композиции и традиционна музика от северна Швеция е представена в трите албума на Pettersson & Fredriksson “Brand” (2002), “Virek” (2004) и “Sotali” (2010). Дуетът е свирил на множество фестивали и места за фолклорна музика в Европа, включително фестивалите TFF Rudolstad и Førde International Folk Music Festival. От 2009 г. до 2011 година работят по фолклорния хорър спектакъл Getaren. В момента имат договор със звукозаписната компания Nordvis Production.

Oliver Saty от FAUN коментира: „Daniel Pettersson и Daniel Fredriksson са моите музикални герои. Много малко музиканти могат да  съживят старата скандинавска фолклорна музика с толкова умение и вкус. Затова не мога да бъда по-щастлив и горд, че точно те ще ни придружат по време на турнето в Източна и Централна Европа през тази година като наши гости.“

Не пропускайте приказката FAUN за първи път у нас!

Билети се продават ексклузивно онлайн и в мрежата на Eventim.bg. Електронната версия на пропуските не е необходимо да бъде отпечатана, а ще могат да бъдат сканирани директно от телефон.

Деца и непълнолетни могат да присъстват на събитието само с придружител с попълнена декларация. До 7 годишни влизат без билет, но с придружител с попълнена декларация. За придружителите се изисква редовен билет.

BGTSC са член на сдружението „Сцена музика“и спазват Етичния кодекс за дейността на организаторите на концерти в България!

Предстои обявяването на допълнителна информация.

faun_poster_press.JPG