Нидерландските симфоник метъли ще имат време да разгледат София и да се срещнат с медии и фенове!

Броени дни остават до концерта на популярната метъл банда EPICA – първото голямо рок шоу след ковид пандемията – и музикантите не крият ентусиазма си за среща на живо с българските фенове след дългата пауза.

Пръв в София ще стъпи китаристът Марк Янсен, още в четвъртък вечер, а останалата част от бандата и целият им екип кацат по обяд в петък, 29 април, в 13:55 ч. с директен полет от Амстердам.

Шоуто в София е първото от голямото им световно турне и неслучайно е фокусирало специално внимание и подготовка от Симоне и нейните колеги.

Любопитно е, че в традиционния райдър за храна и напитки зад сцената EPICA са скромни (пица, сандвичи, плодове, минерална вода), но изрично подчертават, че с радост ще опитат български крафт бири – което е обяснимо за група с корени в Нидерландия и Белгия, люлката на пивоварното крафт изкуство. Специално за феновете в София EPICA уредиха и малка доставка на тяхната собствена маркова бира, която ще се продава на баровете на стадиона.

Времето се очертава свежо, пролетно, вратите на стадион „Юнак“ ще бъдат отворени в 17:30 ч., като билети ще се продават и на място. (освен онлайн на https://bilet.bg/bg/cart/order/epica/2864)

В 19 ч. на сцената ще се качи специално избраният от EPICA съпорт – нашата успешна хеви банда SEVI. EPICA ще забият от 20:10 ч., като графикът им сочи, че няма да има излишно бавене и дълги паузи между съпорта и техния сет. Очаква ни почти двучасово, епично шоу със... специални изненади.

Групата ще преспи отново в София и на 1 май отпътува за следващия си концерт в Полша, след което отлитат за далечно Мексико.

Epica Artwork with support