Chanson Noir, Post-Industrial, Avant-Pop, NeuFolk, Singer-Songwriter... всички тези етикети са необходими когато се опитваме да опишем музиката на ROME, и все пак тe никога не може да бъдат буквално причислени към нея.
Ядрото на проекта е роденият в Люксембург певец и мултиинструменталист Жером Ройтер. Ройтер често разглежда исторически и сложни теми в текстовете си, примесени с фрагменти от световната литература. Въпреки че препратките към актуалните световни събития и политика винаги са били по-скоро завоалирани в ROME досега, "Gates of Europe" задава съвсем различен тон: албумът е написан под преките впечатления от войната в Украйна.


Според ангажирания европеец Ройтер, заставането на страната на Украйна е негов естествен, демократичен дълг и все пак естеството на неговата подкрепа е доста типично и безкомпромисно. Освен непрекъснато пътува на изток, за да подкрепи Украйна на тяхна земя, по време на турнето "Gates of Europe" - както и при предишните европейски турнета, се събират дарения за приюти за бежанци в Украйна. На предстоящото турне ще бъде представен не само репертоар от новия албум; много основни класики на ROME, както и странни изненади. Можем да издадем: Новият сингъл "Yellow and Blue" определено ще бъде част от сетлиста!

ROME винаги успяват в своето изкуство да уловят неизразимото в света чрез завладяваща музика и трогателни изпълнения на живо. Без много ръкомахане, съсредоточавайки се само върху същественото. И точно това е което прави ROME много привлекателни.

линк към новия сингъл: https://bfan.link/yellow-and-blue-ep

Концертът ще е на 4-ти ноември в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/2053833311

До 24-ти май включително, ще са на цена от 24 лв. След това, до деня на концерта – по 30 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Очаквайте още информация и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/events/1279058319391033/

rome-poster-sofia-web.png

Photo: Kinga Hendzel/Radio Lublin