„Ross The Boss” свирят на 16-и юли, в деня на Running Wild

Легендарният китарист и съосновател на Manowar, Ross The Boss се включва в Midalidare Rock In The Wine Valley. Ross пристига в България с групата си “Ross The Boss”, създадена през 2005-а година, с която има четири издадени студийни албума. Дебютният „New Metal Leader” e издаден през 2008-а година, a чисто новата им творба “Born of Fire” излезе в начало на март тази година. И със сегашната си група, в която свири и знаковият басист на Symphony X Mike LePond, Ross продължава да доказва на публиката, че е един от най-обичаните метъл китаристи в света.

Израснал в Ню Йорк, Ross “The Boss” Friedman първо свири на пиано и цигулка, но още в първия момент, в който докосва електрическа китара осъзнава, че е намерил истинската си любов. През 1973-а година, заедно с Andy Shernoff създават The Dictators, първата Punk Rock банда в историята.

През 1980 г. самия Ronnie James Dio запознава Ross с Joey DeMaio. Двамата имат сходно усещане и виждане за метъл музиката и заедно създават Manowar, както и свой собствен субжанр, който наричат „True Metal”. За своите осем години и шест албума с групата, Ross е определян като истинския и единствен китарист на Manowar.

Ross The Boss е един от пионерите както в Punk Rock-а, така и Heavy Metal музиката. Като своя гордост той посочва това, че е повлиял и вдъхновил много артисти през годините. С новата си група той не спира да участва на големи фестивали и да свири не само авторските си парчета, но и класиките на Manowar.

Ross The Boss са:
Ross Friedman – китара
Marc Lopes- вокал
Mike LePond – бас
Steve Bolognese – барабани

Ross The Boss Midalidare

Билети за фестивала:

Билетите, които са закупени за изданието през 2020 г. ще важат за 2021 г. без да е нужно да се презаверяват. Билетите за новото издание догодина вече са в продажба в мрежата на Eventim.

Напомняме, че цените на билетите остават непроменени до обявяване на пълния списък с банди за фестивала.
Еднодневен билет за 15 юли с хедлайнер Sabaton – 60.00 лв.
Еднодневен билет за 16 юли с хедлайнер Running Wild – 60.00 лв
Еднодневен билет за 17 юли с хедлайнер Within Temptation – 60.00 лв
Еднодневен билет за 18 юли с хедлайнер Judas Priest – 80.00 лв
Тридневен билет (петък-неделя) за фестивала – 120.00 лв
Билет за целия фестивал (четиридневен) – 140.00 лв.
Деца до 12 години влизат безплатно.

Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley https://midalidarerock.bg