Българските групи SAKAR и GHOST WARFARE ще представят новите си албуми с редица от съвместни концерти. На 28-ми октомври (Събота) в столичния клуб Live & Loud е и първата дата от мини „Seismic Apocalypse“. Специални гости на шоуто ще са група Phoenix!

Начало: 21:00 ч. Вход: 15 лв

sakar-ghost-warfare.jpg

Ето и останалите дати от турнето:
10.11 - Atrox MC Haskovo, Хасково
11.11 - КЛУБЪ, Стара Загора
18.11 - Клуб "Кафе Театър" Night Club Coffee Theatre, Севлиево
25.11 - Клуб “Модерен театър”, Бургас
01.12 - Under City, Пловдив

Голяма част от песните на SAKAR имат етноелементи които се прокрадват между по-тежките части и този афинитет към българското е показан както в заглавието на албума "Самодива" така също и в самото име на групата - Сакар е планина, която е близка до родното място на трима от членовете на група, но също е и намигване от страна на вокалистът на бандата, който е учител по география и разнася знанието към хората за планините в България. В „Самодива“ са включени песни, както на български език, така и на английски:

sakar-samodiva.png

1. The Dawn
2. We Come Into The Night
3. Самодива
4. Hourglass
5. Пътят Към Дома
6. Сакар
7. Disaster
8. Мираж Огледален
9. Острова
10. Dark Loneliness

Работата по албума отнема на бандата близо 3 години, но това е защото са свършили по-голямата част от нещата сами и е имало процес на учене. Техният добър приятел Велизар Тодоров е бил вербуван за задачата микс и mastering на албума, а виновникът за дизайна на диска и обложката е Симеон Васев. Албумът ни ще бъде наличен, както на физични копия, които могат да бъдат закупени на участия, така и във всички streaming платформи в интернет.
Sakar.jpg

“Outer Rim II: Saaren Gammar” е пълното заглавие на новия албум от хасковската метъл банда Ghost Warfare и както намеква името е директно продължение на втория албум на групата “Outer Rim I: Beyond The Veil”. Подзаглавието е от древен, изгубен език и се превежда най-близко като „Символа на Армагедон“, или както е името на една от песните в албума “Sign Of Armageddon“. С това четвърто по ред издание групата продължава окултно-фантастичната си тематика, разкривайки нови хоризонти, но и правейки препратки към и допълвайки сюжети от предходните си албуми. Форматът засега е само физическо CD, съдържащо 13 композиции с обща продължителност 72 минути и може да се набави единствено от групата:

1. The Way (Intro)
2. Perfidy II: The Weight Of Guilt
3. Master Of The Fade
4. Sign Of Armageddon
5. Insight
6. Under The Black Sea
7. Green Eyes Of Temptation
8. Wrath Of Hades
9. The Forsaken
10. Hire Gods
11. Gone
12. Legacy of Renn
13. Comprehension (Flight Of The Fallen)

 Ghost_Warfare_4th_album_Saaren_Gammar.jpg

Това е дългоочакван за бандата албум, чието сътворение минава през доста трудности и перипетии. Работата по записите и издаването на албума отнемат повече от 5 години, като през това време се сменят 4-ма барабанисти: Николай „Чипи“ Сараминев (Project Grey, x-DarkArt, x-Voice Of Hell), Даниел Кирков (х-Гранулом, х-Bad Image), Георги Латев (в отсъствието на редовен барабанист) и настоящият барабанист на бандата Диян Георгиев (8m/s, х-Вопъл). В композиционно отношение място намират дебютите на вокалистката Ганиела Ганева и песента “Insight” и басиста-вокал Димитър Найдев с “Comprehension”, “Wrath Of Hades”, “Gone” и интрото “The Way”. Останалите песни, а и сериозна помощ със завършването и оформянето на вече споменатите, са дело на основния композитор на бандата - китаристът Георги Латев. Същият е отговорен и за записите и микса на албума, както и цялостното аудио продуциране, като за mastering-а за пореден път работи със звуковия инженер Ленко Драганов. Кориците и дизайна на CD-то са дело на Димитър Найдев, като основният „художник“ е изкуствен интелект.

Ghost_Warfare_band.jpg