Saor ще са в разширен състав за концерта си в София на 31март. Към групата се присъединява флейтистката Ella Zlotos. Ella е композитор, певец и изящен музикант, който владее редица духови инструменти. На шоуто у нас тя ще се включи с вокални партии, гайда и други духови инструменти. Тя е талантлив фолк и метъл артист, който участва в различни проекти и присъствието й на сцената ще допринесе за една по-различна и магическа атмосфера, ще качи нивото на шоуто, където ще се разгърне на живо понятието „Caledonian Metal“, както самият Andy Marshall определя музиката си. Групата рядко представя такъв тип концерти, а когато го прави те определено са в категория „ексклузивни“ и се помнят дълго от присъствалите.

И така, съставът на Saor за концерта им в София на 31 март 2023г. е както следва:

Andy Marshall – вокали и бас китара

Ella Zlotos - вокални партии, гайда и други духови инструменти

Tanguy Andujar – китара и бекинг вокали

Reni Hill - китара

Bryan Hamilton - барабани

А повече за Ella Zlotos можете да разберете на официалната й страница: http://ellazlotos.de/

Билети за концерта (в ограничен брой, съобразен с капацитета на мястото на провеждане)  се продават на каса в магазини „На Тъмно“ и онлайн на https://bit.ly/Soar31marc

Saor е едно от интересните и различни явления в ъндърграунд сцената на Европа, което развълнува метъл масите малко по-осезаемо през послединте 5 години. Формацията бележи началото си през 2003г. и извървява дълъг път, движейки се в собствена пътека-неотъпкана, сурова и привлекателна за отворените към нови измерения на стиловете в екстремния жанр. Тя представя многопластови композиции с красиви атмосферични пасажи, вплетени в блек метъл, облагороден с пост-рок влияния... Мелодии, които носят духа на шотландския фолк и са така подходящи за потъване в необятните пейзажи на, родната за автора им Andy Marshall, Шотландия...

Публиката ще има удоволствието да види и Uninie същата вечер. Uninie е част от списъка с проекти на един от най-активните и даровити музиканти в родната ъндърграунд метъл сцена Ники Велев (Historian, Scapegoat, Maltworm, Гробъ и т.н.). Креативността на Велев не го оставя на мира и той е активен с различни групи и проекти вече повече от 30 години. Това е най-новият израз на неговите музикантски способности в стил блек метъл, с текстове на български език и детайлно пипната концепция. Възникнал само преди година, новият проект привлича интерес и вече има в актива си и представяне на живо. Това става възможно благодарение на присъединяването към състава на Антон Андонов (Maltworm, Gods of Ancient и т.н.) и Тодор Язовлийски (Scapegoat и др.), които го превръщат от страничен проект в пълнокръвна група. И като се има предвид дългогодишното присъствие на горните и тяхната дейност в нашата сцена, с гордост поставяме логото на Uninie на плаката за това събитие.

В момента бандата завършва работата по дебютния си албум, който ще съдържа 10 песни и се планира да бъде издаден до края на годината.

Билети за концерта общо 160 броя се продават на каса в магазини "На Тъмно" и онлайн на https://bit.ly/Soar31march 

Ella_promo_pic_02.jpg.png