Блеки ще завърши юбилейното турне въпреки проблемите с гърба

Точно една седмица остава до концерта на американската хеви метъл легенда W.A.S.P. в София, на Арена София (Колодрума в Борисовата градина), последен лайв от мащабното турне за 40-ата годишнина на бандата. Самият лидер на групата, Блеки Лоулес споделя колко дълго е чакал това турне и че няма търпение да види всички свои фенове, във всеки от градовете, през които то ще мине.

Не са тайна и здравословните проблеми на Блеки, които го съпътстват почти от началото на обиколката в Европа. С тежка дискова херния, той няколко пъти вече изкарва концерти със силна болка в гърба. И все пак, въпреки съветите на лекарите да се прибере в Лос Анджелис за рехабилитация, той е категоричен: „Ще завърша това турне, пък да става каквото ще!” От месец, между датите с концерти, всяка седмица Блеки посещава рехабилитационен център в Германия за инжекции, които успокояват притиснатите нерви и болката. Той уверява феновете си, че и последната седмица от турнето всеки концерт ще се случи и шоуто няма да пострада от състоянието му.

Заради болката и хернията, се налага 66-годишният Блеки Лоулес да изнася оставащите концерти от турнето на специален ортопедичен стол. Но и в този случай W.A.S.P. ще превърнат това като част от шоуто – столът ще бъде съединен с легендарната стойка за микрофон на Блеки „Елвис”. „Та той е с нас всяка вечер, „Елвис” е част от групата и ще завършим това турне заедно.”

„Никога не съм излизал на сцената със стол и това не ми е приятно, но категорично ще изведем турнето до край. Веднъж отбелязваме 40 години на групата. И го дължа на всичките ни отдадени фенове, които са с нас през всички тези години. Те ще видят това шоу, за което всички говорят, шоуто, което разпродаде напълно зали в Щатите и в Европа.”

Цялото обръщение на Блеки Лоулес може да се прочете тук:

https://www.waspnation.com/post/blackie-lawless-my-intention-is-to-finish-this-tour-come-hell-or-high-water

W.A.S.P. обявиха турнето за 40-ата годишнина на групата още преди пандемията от ковид-19 и заради нея се наложи да го отлагат три пъти. Затова и Блеки е категоричен, че отменени дати няма да има повече. Групата направи първото си американско турне след повече от 10 години и феновете посрещнаха бандата еуфорично, като почти всички дати бяха разпродадени. Същото се случва и с концертите в Европа – отзвукът от всеки концерт е бляскав и групата е във върхова форма и с незабравимо шоу всяка вечер.

Както знаете юбилейния концерт на W.A.S.P. е на 18 май, четвъртък, и ще се състои на Арена София, столичен колодрум Сердика в Борисова градина, от 20.00 часа. Билети се продават онлайн и в мрежата на Ивентим.бг и Билет.бг