Shadowmass и Decipher отново обединяват нечестивите си сили за да разпространят черната чума в София. С тях ще бъдат и родните Embrace by Dark.

Събитието ще е на 25-ти май в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано 8).

Shadowmass е Blackened Heavy Metal група от Атина. Първият им удар идва през декември 2019 г. с издаването на едноименния им албум, последван от турнето EUROPE UNDER BLACK METAL FIRE II заедно със Suffocation, Belphegor и Hate. През септември 2021 г. се появява и EP, което носи заглавието „OCULUS DIABOLI“.

Bandcamp: http://shadowmass.bandcamp.com/music
YouTube: http://www.youtube.com/c/Shadowmassgr
Facebook: http://www.facebook.com/shadowmassgr
Instagram: http://www.instagram.com/shadowmassgr

Decipher е Black Metal група, създадена през 2017 г. в Атина, Гърция. Дебютното им EP „Of Fire and Brimstone“ е издадено през 2019 г. и оттогава те са свирили в цяла Гърция на фестивали и са откривали за други групи (Chania Rock Festival, Wolves in the Throne Room, Arcturus, Misþyrming и други). През 2019 г. влизат в студио за да запишат дебютния си албум „Arcane Paths to Resurrection", който е издаден на 21 април 2023 г. от Transcending Obscurity Records. През май 2023 г. те тръгват на минитурне „Worshippers of the Void“ заедно с Shadowmass в София, България и Северна Гърция.

Bandcamp: https://deciphergr.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/decipherbandgr/
Instagram: https://www.instagram.com/decipher.official/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4SvBQf0vMycuaVGwsGZpRM

Embrace by Dark е мрачна авангардна метъл група от България. Те са от онзи рядък вид проекти, чието съществуване отрича ограниченията на времето и пространството, за да се превърне в нещо много по-трайно и значимо от обикновена метъл група. Започнали през далечната 1995 г., с годините те се превърнаха в едни от най-впечатляващите и характерни имена в рамките на българската екстремна сцена – статус, запазил се и до днес. Малко след началото влизат в студиото, за да запишат първия си албум “Inlaid Dark Arches”, който предизвика голям отклик сред феновете и пресата и все още е търсен колекционерски артикул.

Изпълнени с идеи и нетърпеливи за пробив, създават още нов материал, който им печели солиден договор с култовия български лейбъл 0.4.3. през пролетта на 2001 г.

Две години отнема завършването на втория албум „Sculpture of the Godforsaken Aeons“. Последният щрих е нанесен от Стюарт Анситс (бивш Cradle of Filth) от Steelcagesounds (UK) студио, който довежда с мастеринга цялата продукция до световните стандарти.

Междувременно, материалът за последния, трети албум “Extrasensory” постепенно се събира, усъвършенства и записва, като през 2023 г. донася на групата договор с италианския лейбъл WormHoleDeath за официалното му издаване.

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553521150180

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5L9ql3FaMJHlLVxfP6Tfck

YT: https://www.youtube.com/watch?v=2cbVMdR5QFo&feature=youtu.be

Пригответе се за мрачен и екстремен музикален пандемониум!

линк към Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/801714568489653

shadowmass-decipher-embrace-by-dark.png

Тук можете да разгледате снимки от предното гостуване на двете групи!