Сибирското дарк фолк дуо NYTT LAND идва за първия си концерт у нас и ще ни потопи в своя духовен, космически свят

Концертът ще е на 20-ти септември в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg:

До 15-ти септември включително, ще са на цена от 40 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

nytt_land_sofia_2024.jpg

Музика, умело балансираща на ръба на акустичния ритуален метъл и епичните песни на Древен Сибир и Стария Север. Пътувайте между студените пейзажи на тундрата, монголските степи и скандинавските фиорди чрез песните на NYTT LAND, вдъхновени от традиционната музика на коренните народи на Сибир.

Създадена от шаманската двойка Наташа "Баба Яга" и Анатолий Пахаленко през 2013 г., NYTT LAND е една от най-завладяващите и призрачни групи, които мрачната фолк сцена може да предложи.

Деветият им епос, озаглавен Torem кани слушателите в мистичен свят на древни ударни инструменти и хипнотизиращи вокални сфери. Албумът ще ви отведе на уникално звуково преживяване и пътешествие в новата трилогия на групата, посветена на трите свята в космологията на тяхната земя. В Torem се пее на старите езици на ханти (сибирско индианско племе) и старонорвежки (староисландски), а заглавието му на фино-угорските езици на коренното население на Сибир означава "Велико небе" - Великото небе, на което седят предците и където душите на хората и животните се прераждат под формата на птици. Това е и мястото, където шаманът прави първото си пътуване, за да научи мъдростта на Великия дух.

Уникалното звучене на NYTT LAND е вдъхновено от звука на сибирската природа - музикалните им корени са дълбоко свързани с митологията, историческите теми и древната шаманска култура. Не можете да устоите на песни като хипнотичната "Nord", песен за цикъла на живота, смъртта и прераждането, или когато в "Huginn and Muninn" два гарвана са надарени с реч. Песента се основава на ролята на Huginn и Muninn като пратеници на върховния бог и е свързана с традицията на шаманските практики и с общата символика на северните народи, изобразяваща гарвана като източник на скрито знание. Текстът и ритъмът на песента се интерпретират като трансценденталното пътуване на шамана, който се притеснява дали ще може да се върне от това състояние. Кулминацията на космическото пътешествие на NYTT LAND е "Rise of Midgard", която отбелязва появата на образа на раждането на шамана, въстанието на гиганта Имир на средния свят (Midgard) като най-висшето творение на боговете в тяхната сила; а групата осигурява перфектния музикален саундтрак!

С интелигентни, завладяващи разкази, призрачни визуализации и атмосферни, ембиънт, но масивни мелодии, обгърнати от уникално гърлено пеене, медитативни ритми и неземен дух на митологията и природата, NYTT LAND си осигуряват безспорен връх сред албумите на 2023 г.! Албумът е силно препоръчителен за феновете на HEILUNG, WARDRUNA и RUNAHILD.

NYTT LAND идват, за да съживят духа ви!

Очаквайте още информация, обявяване на подгряващи групи и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud тук: https://www.facebook.com/events/740790298228633