Получихме следното съобщение:

Perfect Storm Events ви канят на брутален концерт! Легендрната детметъл/деткор банда Stillbirth за първи път в България на 13.05. 2023, подкрепена от познатите ни Brutal Sphincter!

Двете големи имена в жанра Stillbirth и Brutal Sphincter пристигат в България по покана на Perfect Storm Events за ексклузивно шоу.

Домакин на събитието на 13и май е столичния клуб "При Черепите". Отлична възможност да подгреете за “Grind Over Sofia 2023”.

Stillbirth са една от най-полулярните групи в Death Metal/Deathcore жанра. Живите им изпълнения са характерни с много динамика на сцената. Характерно и неизменно им сценичното им облекло - брандирани сърфистки бермуди. Stillbirth са сформирани през 1999 в Хага, Германия и са на сцената повече от 20 години. С над 1000 концерта в повече от 35 страни, групата е ветеран в турнетата. Освен 8-те дългосвирещи албума, през годините Stillbirth са издали и няколко сплит и EP албуми. По-рано тази година ни спечелиха за пореден път с новия им албум Homo Deus, песни от който ще чуем. Stillbirth са основни организатори на най-тежкия фестивал в света “Death Feast Open Air”

Публиката вече е запозната със сценичната мощ на Brutal Sphincter от първото им участие на родна сцена - Grind Over Sofia 2019. Групата води началото си от 2012 в Белгия. Определят стила си като политически горграйнд. Звучето им е характерна комбинация от брутален дет метъл, горграйнд и груув метъл със стоунър елементи е всепозната на феновете.

За повече информация следете Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/768476021565531

stillbirth-btutal-sphincter.jpg