Украинската рок банда започва турнето си от България на 11 април

„Едни от най-хубавите ни и вълнуващи концерти, са тези в София”, сподели с огромна усмивка Игор Сидоренко след последния концерт на Stoned Jesus у нас. Затова и нямаше как да не включи България в турнето за 15-ата годишнина на бандата си. Само 4 балкански дати са предвидени за тази обиколка и първият концерт от тях ще бъде в клуб Mixtape 5 на 11 април.

Stoned Jesus са създадени през 2009 в Киев от китариста и певец Игор Сидоренко и бързо набират популярност на местната сцена. Още вторият им албум обаче, “Seven Thunders Roar”, ги направи сензация в ъндърграунд рок средите, а 13-минутният епос “I’m the Mountain” буквално превърта YouTube и до момента има над 15 милиона гледания. Миналогодишнят им албум “Father Light” постави Stoned Jesus в списъка на няколко значими годишни класации за стоунър, дуум и прогресив рок.

За тези 15 години, откакто са заедно, Stoned Jesus се превърнаха в една от най-успешните и международно известни украински групи. Концертите им са над 500, делили са сцена с гиганти като Deep Purple, Mastodon и Gojira. С 5 албума, 2 ЕР-та, редица европейски и южноамерикански турнета, сега Stoned Jesus тръгват на обиколка, да отпразнуват пътя си по най-добрия начин – с експлозивно и винаги емоционално шоу.

Билети по 30 лева ще намерите в мрежата на bilet.bg, а в деня на концерта и на входа на клуб Mixtape 5 цената им ще бъде 40 лева.

https://bilet.bg/bg/events/stoned-jesus-live-in-sofia-4670-4670

Допълнителна информация ще бъде обявена в идните седмици. Следете събитието във Facebook и страницата на Rawk’n’Roll.

https://www.facebook.com/events/922967355476645/

Stoned_Jesus_sofia2024_poster.jpg