Първият фестивал на уличната градски култура ще се проведе от  19 до 21 май 2023 г. (петък, събота и неделя) на площад „Славейков“

Цветния уикенд на Street Music Fest вече има пълна програма! Първият фестивал за улична градски култура качва на сцена най-емблематичните лица на софийската стрийт музикална и творческа общност. Да работиш на улицата е най-свободната и независима форма на изразяване, този път са избрали десетки талантливи артисти. Фестивала ги качва на сцена, аплодира професионализма им, вади имената от анонимност с огромното желание, те да станат популярни сред още повече хора. Много от големите световни звезди, са тръгнали именно от стрийт изкуството – ZAZ и DUB FX са само две от имената, които с гордост поставят този факт в официалните си биографии!

Фестивалът се открива на 19 май (петък) в 17.00 часа с музикална програма и фото изложбата на Иван Шишиев от Етюдите на София. Умението му да улавя красивите моменти в столицата е наречена „Под небето на София“ и в нея ще видим и част от участниците в Street Music Fest в обичайните им места на действие - улиците на града. Музиката на живо както в петък така и в събота и неделя, ще звучи от 18.00 до 21.00 часа. На 19 май ще се радваме на изпълненията на Oriental Mariachi – група от контрабас, виола, китара и тарамбука. Следва чаровният Кристофър Кем, който ще покаже как виртуозно се свири на цигулка и извън концертните зали. Вечерта ще завърши с Рада Илиева и нейното изкуство за китара и глас.

Събота, 20 май, събитията стартират още от сутринта, когато в 10.00 часа графити артисти ще рисуват върху варели, а в 11.00 часа ще започне цирковата работилница Mini Art Fest! Доведете децата си – ще има и клоуни и акробати и жонгльори, тук разбира се ще са и магичните фокусници!

Час след това, ва 12.00 часа потегля тематичният маршрут Стара и Нова София – София Графити Тур.

В 13.30 часа се включват и танците, защото на уличната сцена се появяват красивите рокли, ретро прически и шеметни танци на Swinging Monkeys! Сигурни сме, че техният флашмоб ще живее в десетки сторита в социалните мрежи, но бъдете от тези, които ще го видят на живо.

Между 16.00 и 18.00 часа в пространството на Betahaus Славейков ще се проведе Мастър клас по улична фотография с Иван Шишиев от Етюдите на София.

Музикалната програма на деня, която отново започва в 18.00 часа ще се включат - Живи и здрави, както и бандата Джамбуре, които също са избрали свободата на улицата за своя сцена. Този зареден с емоции ден ще приключи с изпълнението на Дидо Петков и неговата китара и глас.

Неделя, 21 май, в 10.00 сутринта ранобудните графити артисти ще рисуват върху варели, а за тази които не са успели в събота, в 12.00 часа отново поема графити тура Стара и Нова София. В същият час, своето изкуство ще ни покаже школата за танци International Dance Academy. Отново от 18.00 до 21.00 часа е музикалната програма, която стартира с тромпета на Валентин Атанасов. Следва един от най-колоритните софийски улични артисти, добре познатият акордеонист Исус Ангелов. Шоуто продължава с Teddy Velvet и нейната формация от тъпан, гадулка и контрабас. Финала е за Маги Петрович, чието изпълнение на виолончело е още едно доказателство за това, че уличното изкуство представя истински музикални майстори.

Музикален директор на Street Music Fest е Никола Симеонов от група Cool Den.

Водещ на Street Music Festе още една градска легенда – Никола Стойнов.

Събитието се провежда с любезната подкрепа на Столична община - Столична програма "Култура".

Street Music Fest e запазена марка и се организира от Mish Mash Fest – фестивал на таланта и добрия вкус, който вече 7 години задава стандарти във фестивалите за приложно и съвременно изкуство в България.

Фотокредит: Иван Шишиев от Етюдите на София

Програма по часове и пълни детайли за събитието:
https://fb.me/e/44ne0GEyH

Jivi i zdravi EtiuditeNaSofia