Празничното издание ще бъде излъчено тази неделя по DIEMA

На 25 юни най-дълголетното тв предаване за рок музика в България ще отпразнува своята 25-а годишнина. Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отбележи повода с едно специално концертно издание на шоуто. Точно в полунощ на 25 срещу 26 юни (неделя), в ефира на телевизия DIEMA ще стартира празничното издание “25 години Фрактура”. В продължение на два часа зрителите ще видят динамична ретроспекция на концертния рок живот у нас от 1998 г. до днес. От клубните бутикови събития, през залите, до големите стадионни концерти и фестивали. Ще бъдат излъчени избрани откъси от над 120 рок и метъл концерта, провели се в България, като част от тях са на Metallica, Bon Jovi, Roger Waters, Korn, AC/DC, Dimmu Borgir, Motorhead, Guns N’ Roses, Rammstein, Manowar, Twisted Sister, Behemoth, Anathema, Agnostic Front и много други.  

“За изминалите 25 години с предаването разбрах, че когато работиш упорито за нещата, в които вярваш, те наистина могат да се случат. Превърнах рок музиката в свой начин на живот, като тя ми даде свободата и положителната енергия, които са ми нужни за да съм щастлив. За мен тя не е само музика, а идея и кауза, за която винаги си струва да се боря. Още от самото си начало, ”Фрактура” има образователна цел, като тя е зрителите да научават интересни неща и да видят света през погледа на самите музиканти. Изминалите 25 години ме научиха, че освен да имам професионален подход към работата си, винаги трябва да се усеща и страстта ми на фен в детайлите. Всичко е в правилното отношение към нещата, защото хората винаги усещат, когато човек е искрен и прави нещо с желание и страст. Много пъти са ми казвали, че нещо нямало как да стане, но аз винаги упорито съм търсил начин как то да се случи. Във времето се убедих, че рок музиката има силата на обединява хората, създавайки у тях усещането за общество. Благодарен съм на всеки един, който под някаква форма продължава да подкрепя и гласува доверие на предаването “Фрактура“. С моя екип от съмишленици ще продължим да отстояваме все така упорито рок каузата, в която искрено вярваме“, коментира повода Васко Катинчаров.

“Фрактура” винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена е в ефира на телевизия DIEMA, всяка неделя и с пълно повторение в петък.

За предаването “Фрактура”

Началото на предаването “Фрактура” е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 година. 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал ММ, но след като той е закрит през месец май 2010-а, продължава излъчването си по телевизия DIEMA, част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1300 издания, зрителите са гледали специални интервюта с близо 800 световни рок имена, хиляди видеоклипове, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

Предаването „Фрактура“ се излъчва по телевизия DIEMA в неделя от 24:00 ч. и с повторение в петък от 00:30 ч.

25_Years_Frakturа.jpg