The Silence Inside и Wow Sailor ще ни подгреят за норвежката експериментална поп рок изпълнителка Synne Sanden

Концертът ще е на 24-ти ноември в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/4531086439

До 23-ти ноември включително, ще са на цена от 22 лв. В деня на събитието ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Проектът The Silence Inside е създаден от Николай Берберов – Бебо преди няколко години, първоначално като едноличен електронен проект, който е повлиян от големите имена в електронната сцена като Orbital, Leftfield, Chemical Brothers, FSOL, Fluke и много други. Има един издаден албум – “The Color Of Everything” през 2020 г. който е микс между drum & bass и breakbeat. Проектът има за цел да експериментира свободно, без да се обвърза с определен стил или звучене – „Ние просто искаме да се забавляваме и творим хубава музика“.

През 2022 г. към него се включва Ангелина Сапаревска – Angelie (вокал), а стилът на проекта става по-танцувален и лиричен, но и по-мрачен и експериментален.

Николай Берберов – Бебо твори в сферата на метъл музиката, а втората му страст е електронната музика. Другите групи, в които свири са Urban Grey, Leepra Deluxe, Аlien Industry.

Ангелина Сапаревска – Angelie е на 15 години. Освен, че е вокал, тя е и мултиинструменталист и композитор.

През 2020 г. Ангелина участва в конкурса за авторска песен на радио Tangra Mega Rock “Силата На Неизвестните” и получава специалната награда – звукозапис на песен в студио Audioslot. По време на записа Николай Берберов е тонрежисьор и продуцент от страна на звукозаписното студио и след като чува изпълнението на Angelie и предлага да направи вокалите на един негов инструментал.

Към момента групата има издадени 2 парчета – “I’m a Dreamer” и „Дишай”. Готови са още три парчета “I Feel You”, “Electro Body” и “The Terrible Mind of War”.

С песента „Дишай” през 2022 г. The Silence Inside участва в MUSIC ELEVATOR – конкурс на koncerti.bg, чиято цел беше да открие и покаже пред широката публика нови български групи, независимо от стила. Групата The Silence Inside беше избрана от журито за финалист в конкурса и взе участие в концерт на 3.12.2022 в Mixtape 5 (голяма зала).

Wow Sailor е името на соловия проект на музиканта, композитор и продуцент Kim Uglum Reenskaug от Осло, Норвегия. Албумът “Happy Fear” на Wow Sailor е композиран, записан и миксиран от Reenskaug, който преплита слухова тъкан от полеви записи, семпли и синтезатори и създава атмосферен, емоционален и медитативен пейзаж. Изключителният тромпетист Arve Henriksen и вокалистката Synne Sanden имат значителен принос към албума. Тяхното участие подсилва пейзажите и ги прави емоционално ангажиращи за преживяване. Stig Reenskaug, братът на изпълнителя, допринася с плаваща и динамична цигулка и топли и земни китари. Албумът е посветен на контрастните емоции - радост и страх, как двете процъфтяват в нас и по хитър начин се преплитат и живеят една до друга. “Happy Fear” ни отвежда там, в неудобния страх и светлата радост, която кара мрака да изчезне, заземявайки ни. Албумът е пътешествие през вътрешния свят, през нашите универсални чувства, които работят заедно и един срещу друг. Варирайки от сангвинична емоционална яснота до изкривяване и безпокойство, Wow Sailor пътува през слънчева светлина и бури в този внимателен и изследователски албум. “Happy Fear” е сложен гоблен от емоционални преживявания, в който страхът и радостта се сблъскват в стремежа си към себеразбиране. Разпръснатите полеви записи на литература, атмосфера и случайни срещи осигуряват атмосферна дълбочина, за да обогатят един резониращ и медитативен звуков пейзаж. Този разказ започва с нежна, но силна носталгия, преди да премине в редица хибридни инструментални изследвания, в които китара, глас, цигулка и тромпет разцъфтяват заедно с изтънчени електронни основи. Албумът завършва със снизходителна меланхолия, напомняща за началото, осигурявайки житейски кръговрат на албума. Всички песни остават свързани; една води към друга без пауза или мълчание. Това подтиква слушателя да усвои творбата наведнъж, тъй като елементите на историята изглеждат неразривно свързани. Музиката и стихотворението, което заглавията съставят, ви позволяват да се облегнете и да изчезнете в един друг свят, където чувствата и техните образи могат да излязат на повърхността, където всичко може да бъде позволено да бъде абстрактно, но близко.

В допълнение към соловия си проект Reenskaug е барабанист на норвежката инди-рок група Oh Yeah Tiger. Той си сътрудничи тясно с експерименталната певица Synne Sanden и е копродуцент на петия ѝ албум “Unfold”.

Synne Sanden е експериментален и експресивен поп рок изпълнител с четири издадени албума и две EP-та. Новият ѝ, пети солов албум “Unfold” е най-накрая готов и е продуциран от добре познатия Lars Horntveth. Synne през годините е имала концерти в Канада, Италия и Норвегия и е участвала във фестивали като By:larm и Slottsfjell. В продължение на 6 години тя си сътрудничи с Thomas Dybdahl и свири с него на международни сцени, в национално известните телевизионни програми Lindmo и Skavlan, както и на сцени като Rockefeller, Sentrum Scene, Øyafestival и Операта в Осло. Dybdahl продуцира "Flower" и "Sarah" в четвъртия ѝ албум "Imitation" и пее в дует с нея в песента "In Your Embrace". Synne си сътрудничи активно и с Bugge Wesseltoft, който продуцира части от първия и четвъртия ѝ албум. Тя също така е участвала в няколко негови концерта, както и той е имал участия в нейните. Сред другите ѝ сътрудници са Moddi, Mathias Eick, Sandra Kolstad и Tord Gustavsen.


Synne композира сама музиката и текстовете си, като пише за уязвимостта и темите, за които е трудно да се говори. “Imitation” е за непълноценността, самоомразата, завистта и желанието за личностно израстване, а “Unfold” е за стойността в здравата и красива интимност. В песните ѝ можете да чуете разнообразни вокали, синтезатори, акордеон, лунни барабани, арфа, барабани, бийтове, струнни инструменти и вурлицер. Звученето се променя от жизнерадостно и минималистично до сложно, плавно и величествено. Успява да съчетае запомнящото се и красивото със странното, експресивното и суровото и създава песни и звукови пейзажи, в които можете да чуете нейния уникален почерк. Към сингъла “Like Neon“ е приложен и музикален клип, режисиран от Simon Matthew Valentine, който също така режисира предишния видеоклип на Synne – “Skeleton”, който получи номинация за Берлинските филмови награди, за Venice Shorts и на фестивала за късометражни филми в Гримстад, Норвегия.


Албумът “Unfold” е изпълнен с песни, които могат да ви накарат както да танцувате, така и да плачете, и е изпълнен с чувствителност и експлозивност. В него се описват гняв, скръб и срам, по честен, личен, емоционален, и в същото време универсален начин. Bergens Tidende (петият по големина вестник в Норвегия и най-големият вестник в страната извън Осло) казва, че тя е певица, която излива душата си, когато пее. И тя прави точно това. Тя предава своите емоции и сила, от най-дълбоките си пластове и можете да я чуете да прави това в много голяма степен в “Unfold”.

Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/events/1034004091257072

synne-sanden-poster.png